U vrijeme google maps-a i GPS-a evo nama planinarskih karti za 80 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Direktori turističkih zajednica u BBŽ-u i predstavnici planinarskih društava danas su s direktorom Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcelom Medakom  na popularnom ‘Kamenitovcu’ predstavili planinarske karte za sva gorja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Tako su predstavljene tri karte zasebno i jedna jedinstvena koja pokriva područje cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, a projekt izrade karata je iznosio 80 tisuća kuna.

-Projekt je započet 2021. godine. Smatramo da je to jedan izvrstan alat za aktivan turizam koji je jedan od najvažnijih turističkih proizvoda naše županije. Radi se o tri karte i svaka je za jedno od tri gorja koje imamo u županiji. Jedinstveni smo po tom pitanju, dakle Moslavina-Bilogora-Papuk tako da smo izradili tri karte zasebno i jednu jedinstvenu za područje cijele županije – rekao je direktor TZ Bjelovarsko-bilogorske županije te je dodao da su karte dobro prihvaćene od struke.

-Struka je pohvalila karte, one će biti podijeljene turističkim zajednicama. Trendovi danas jesu google maps i navigacije, ali karte su sigurne, postojane i korisne kada tehnologija zakaže – kazao je Medak

Osim direktora lokalnih turističkih zajednica, karte su predstavljali i predstavnici planinarskih društava.

-Razgovarali smo unutar planinarskih društava kako bi bilo dobro napraviti karte planinarskih staza radi što bolje turističke informiranosti. Predložili smo to turističkim zajednicama, one su to prihvatile i realiziralo se. U kartama se nalaze planinarske staze koje su obilježene i koje se održavaju od strane planinarskih društava – rekla je Ana-Marija, predstavnica Planinarskog društva Bilogora.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!