Nova direktorica TZ Bilogora-Bjelovar otkrila nam je što će raditi iduće četiri godine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ana Kelek je nova-stara direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar. Dvotrećinskom većinom to je početkom tjedna izglasalo Turističko vijeće, na prijedlog posebnog povjerenstva koje je razmatralo tri ponude pristigle na javni natječaj. Sve uvjete zadovoljavala je samo njezina prijava pa je, nakon jednosatnog intervjua, povjerenstvo Turističkom vijeću predložilo da joj povjeri novi mandat na četiri godine.

-Hvala Turističkom vijeću na ukazanom povjerenju. Iza nas su godine dobre suradnje, a pred nama, vjerujem, napredak koji je ovdje na kontinentu spor, ali je itekako vidljiv. Svi mi imamo isti cilj, a to je nadograđivati i promovirati naš kraj kao poželjnu turističku destinaciju – kaže Ana Kelek. Dodaje kako je očekivala da će za čelno mjesto u Zajednici biti zainteresirano više kandidata.

-Bjelovar je sjedište županije, turistička smo zajednica područja, kriteriji su značajno smanjeni u odnosu na prijašnje i definitivno sam očekivala više prijava – kaže Kelek.

Nova-stara direktorica kaže kako je sretna što je dobila novi mandat na četiri godine, no svjesna je da je pred njom jako puno posla. No, ciljevi su već određeni te implementirani u plan koji je, među ostalim, morala priložiti na natječaju.

-Glavni ciljevi su povećati broj kreveta i kuća za odmor. To znači da će nam zaista dolaziti turisti na Bilogoru koji će ovdje boraviti 7, 10, pa i 20 dana. Osim samih iznajmljivača, od njih će koristi imati i kompletan ugostiteljski sektor, ti će ljudi otići u okolne općine i tamo nešto potrošiti. Uz sve to, dodatno će se razvijati turistička ponuda i novi sadržaji – kaže Kelek koja vjeruje da će to s vremenom potaknuti ovdašnje ljude da uz djelatnosti koje trenutno obavljaju odluče uložiti i u smještajne kapacitete.

-Nadalje, radit ćemo i dalje na tome da Terezijana postane top manifestacija na nacionalnoj razini, uz bok varaždinskom Špancirfestu i sličnim manifestacijama – zaključuje Kelek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!