Bivši pročelnik u BBŽ pijan pretukao oca. Slomio mu rebra, gurnuo prst u oko…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinsko državno odvjetništvo o Bjelovaru podignulo je optužnicu protiv bivšeg pročelnika u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i šefa Razvojne agencije BBŽ Igora Premužića. Tereti ga se da je u srpnju prošle godine teško ozlijedio vlastitog oca Branimira (88).

-Tereti ga se da je nakon prepirke zbog glasne glazbe,  rukama  izudarao Branimira Premužića po glavi, gurnuo mu prst u oko i istrgnuo mu slušni aparat, a nakon što je Branimir Premužić pao na pod, nastavio ga udarati nogama po glavi i tijelu, kojom prilikom je Branimir Premužić zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma rebara VI-VIII lijevo, pleuralnog izljeva, kontuzije glave, hematoma desno perioerbitalno i prsišta i površinskih ozljeda glave, obje ruke i obje noge – stoji, među ostalim, u tekstu optužnice.

Igor Premužić bio je na visokom položaju u BBŽ

U sudskim spisima stoji kako se Premužić tijekom istrage branio šutnjom te nije želio odgovarati na pitanja. Otac je pak ispričao kako je sin u stanu u kojem žive te večeri u alkoholiziranom stanju puštao glasnu glazbu, što je njemu smetalo.

“Isključio sam osigurač električne energije, pa je prestala glazba, na što me je sin počeo udarati rukama po glavi, nakon čega sam ja njega polio vodom po glavi. Potom mi je on gurnuo prst u oko i istrgnuo mi slušni aparat, ispričao je otac.

Bivšem županijskom pročelniku ovo neće biti prvo pojavljivanje pred pravosudnim tijelima. Osim po aktivnostima u županijskim tvrtkama i ustanovama, javnost ga pamti i po izazivanju teške prometne nesreće 2016. godine. Mrtav pijan, Premužić je tada u središtu Bjelovara, ‘pokupio’ tinejdžera, zadavši mu teške tjelesne ozljede. Osuđen je na 11 mjeseci zatvora, no kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!