Specijalci s dugim cijevima i dronom provalili su u kuću kako bi priveli čovjeka koji je mladiću propucao glavu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Mještani Hrgovljana još nisu došli k sebi nakon današnje filmske policijske akcije u njihovom susjedstvu. Dio tog naselja blokirale su duge cijevi, policija iz Bjelovara i specijalci iz ATJ Lučko, koji su onamo stigli kako bi priveli i iza rešetaka strpali 63-godišnjeg Milu Obradovića.

Kako doznajemo, bivši bjelovarski zaštitar i tjelohranitelj nije se odazivao na pravosudne pozive da se javi na odsluženje zatvorske kazne za pokušaj ubojstva iz 2008. godine pa je država po njega poslala svoje najjače snage.

Naime, Obradović je na Županijskom sudu u Varaždinu osuđen na 4,5 godine zatvora, a tu je presudu prije pet godina potvrdio Vrhovni sud. Događaj zbog kojeg mu se sudilo zbio je 2008. godine ispred jednog noćnog kluba u Podravini u kojem je radio kao zaštitar. Ondje se na ulazu posvađao sa skupinom muškaraca, a u jednom je trenutku iz pištolja marke ‘Crvena zastava’ pucao u glavu mladića Danijela Kolića. Srećom, mladi muškarac je, zahvaljujući brzoj medicinskoj intervenciji, preživio.

Da stvar bude gora, nakon što je upucao Kolića, Obradović se, potvrdili su na sudu svjedoci, okrenuo prema još jednom mladiću te i u njega uperio pištolj, no ovaj mu je na vrijeme uspio skrenuti ruku i spasiti se. Dva hica koja je Obradović naknadno ispalio nisu nikoga pogodila. Mladić mu je tada, uz pomoć još jednog gosta, oduzeo pištolj.

Na suđenju koje je uslijedilo Obradović je proglašen krivim i osuđen je na 4 godine i 10 mjeseci zatvora, a nakon žalbe mu je presuda smanjena na 4 godine i 6 mjeseci. Na sudu je tvrdio kako se ispred noćnog kluba samo branio te kako je ekipa s kojom se sukobio zapravo napala njega. Tvrdio je i kako nije imao namjeri pucati u Kolića već da je pištolj slučajno opalio.

Sve do danas, Obradović je najnormalnije živio u Hrgovljanima i čekao izvršenje presude koje je, kako doznajemo, odgađao zbog zdravstvenih tegoba. No, kako se nije odazivao na posljednje pozive, danas su u njegovo dvorište banuli specijalci. Uznemirilo je to neke od njegovih susjeda koji su na kratko vrijeme, zbog policijske blokade, ostali odsječeni od svijeta.

-Policajci su nam savjetovali da ostanemo u kućama. Rekli su da bi moglo biti opasno jer nisu bili sigurni ima li Mile sa sobom oružje. Imali su sa sobom i dron, mislim da su uz pomoć njega provjeravali je li u kući – ispričao nam je jedan od susjeda.

Obradović je do samoga kraja ostao odlučan da se ne pred vlastima pa nije reagirao na pozive policije da izađe. Na kraju su specijalci provalili u kuću i odveli ga u ‘marici’.

-Posljednjih godina je živio mirno, nije izazivao probleme. Viđali smo ga na dvorištu sa psom. Već smo i zaboravili na taj incident i presudu. Ali, što je tu je, kazna se očito mora odslužiti – zaključio je Obradovićev susjed.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!