Na ortopediji šeću štakori, u novoj zgradi već pukla vodovodna cijev, bravo majstori

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U ponosu Bjelovara i županije, perjanici bivše Bajsove vlasti i zornom pokazatelju načinu upravljanja javnim novcem, novoj zgradi bolnice, istina nije ušao ni jedan stetoskop ili skalpel, nije pukla ni jedna žuć ili slijepo crijevo, ali je zato pukla cijev!?
Kako doznajemo iz bolnice, u netom završenoj ljepotici poplavljen je podrum zbog puknuća vodovodne cijevi. Ne zna se uzrok nemilom događaju u zgradi koja je od početno planiranih 90 milijuna troška narasla do gotovo 300 milijuna kuna, ali još vrijede jamstva izvođača koji kvar treba sanirati o svom trošku.
Bjelovarska bolnica nikako da od slučaja postane ustanova na ponos zdravstvenih djelatnika, pacijenata te županijske i gradske vlasti. Nova ravnateljica Sanela Grbaš Bratković najavila je preseljenje hitnog prijama do ljeta, što je i obveza prema korištenom europskom novcu.
Poznata je činjenica da bivša županijska vlast osim što nije osigurala troškove gradnje, nije razmišljala ni o trošku za opremanje bolnice uzdajući se da će država posegnuti u svoju blagajnu i da neće dopusti da takav objekt zjapi prazan i propada.
Marušićev tim i stranka osigurali su otplatu kredita dok traje mandat ove vlade, ali unatoč obećanjima u Zagrebu, financiranje opreme još nije riješeno. Već smo pisali, ali nije loše ponoviti da se dva slična projekta rade u Varaždinu i Osijeku, ali te su regionalne samouprave bile pametne projekte prijaviti EU fondovima koji će osim gradnje platiti i suvremenu opremu.
Koliko je to žurno i važno govori još jedan detalj koji smo doznali: na staroj ortopediji je uhvaćen poveliki štakor pa je preseljenje velikog dijela službi neophodno ubrzati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!