Nema nezaposlenih, radnici iz BBŽ već krenuli dogovarati poslove u Istri i Dalmaciji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prijave za sezonske poslove krenule su i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, potvrdila nam je predstojnica Područnog ureda Bjelovar Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Martina Topalović.

– S područja Bjelovarsko-bilogorske županije radni odnos na sezonskim poslovima zasnovalo je 87 osoba iz evidencije nezaposlenih HZZ PU Bjelovar – navodi.

Najtraženiji su sezonski poslovi konobar/ica, kuhar/ica, recepcioner/ka, vrtlar/ica, sobar/ica, maser/ka, pomoćni radnik/ca u kuhinji, pomoćni konobar/ica, radnik/ca u održavanju te čistač/ica, a radnici iz BBŽ najčešće se zapošljavaju u Istri, Poreču, Rovinju, Umagu, Dubrovniku, Zadru te Makarskoj.

– Uz radnike koji su već tijekom prošloga mjeseca prijavljeni u radni odnos u sezoni, posao na moru u ovom trenutku prema evidenciji HZZ-a PU Bjelovar traži 50 zainteresiranih sezonskih radnika – napominje te dodaje kako se može očekivati veći priljev zainteresiranih nezaposlenih osoba za sezonske poslove, što je posebice vidljivo na početku turističke sezone.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!