Bjelovarski osnovnoškolci zašarenili muzej i uveli ga u Uskrs

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Da dječjoj kreativnosti nema granica vidjeti se može u bjelovarskom Gradskom muzeju u kojem je u sklopu manifestacije Pisanicom do Uskrsa otvorena izložba radova učenika svih pet bjelovarskih osnovnih škola.

-Ovo je kako mi je rekao ravnatelj muzeja najveća likovna izložba u povijesti Bjelovara s više od tisuću radova iz svih pet osnovnih škola – naglasio je na otvorenju dogradonačelnik Igor Brajdić.

Među tih više od tisuću radova je i onaj Lane iz 1.B. Druge osnovne škole Bjelovar koja je radila jaje od kolaža i novina i spremno nam opisala postupak.

-Učiteljica nam nacrta jaja i onda mi lijepimo oblike iz kolaž papira i novina – objašnjava Lana.

I nije to lako, kaže Lanina razredna kolegica Bela i upozorava na moguće zamke.

-Ja sam pazila da kolaž koji lijepim ne ide preko crte – otkriva tajne izrade prvašica.

Svoj rad izložen je ponosno gledala i učenica 4.B. Druge osnovne, Tia.

-Ja sam na crnom papiru nacrtala pisanice. Trebalo mi je malo više vremena, ali mislim da sam to dobro odradila – kaže nam Tia.

Odradila je to Tia i više nego dobro u što se svi mogu uvjeriti do sedmog svibnja do kada je izložba otvorena. Otvorena je u muzeju i izložba Udruge žena Gudovac, a kroz manifestaciju Pisanicom do Uskrsa Bjelovarčane i njihove goste čeka i demonstracija potkivanja jaja, sajam domaćih proizvoda i velika potraga za pisanicama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!