Nova direktorica: Brendirat ću Čazmu kao zeleni grad!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Turistička zajednica Grada Čazme nedavno je dobila novo vodstvo, a mjesto direktorice preuzela je Ivana Sabljak Murlin. U prvim danima na toj funkciji otkrila nam je svoje ideje za nastavak razvoja turizma u Čazmi te kako ih planira realizirati.

– Što se tiče razvoja turizma u Čazmi, možemo reći da je uređenje Interpretacijsko-rekreacijskog centra Bio park Čazma i otvaranje prvog bio kupališta u Republici Hrvatskoj, što je inovativan i ekološki sadržaj za grad Čazmu, temeljni pokretač turističkih zbivanja na našem području. Povećanje ponude smještajnih kapaciteta i broja noćenja, okretanje prema Zagrebu kao tržištu koji je najveći generator potražnje turističkih sadržaja u Hrvatskoj, brendiranje Čazme kao zelenog grada te povećanje vidljivosti ponude su temeljni ciljevi i izazovi u Turističkoj zajednici – ističe.

Naravno, postojeće manifestacije će se nastaviti održavati i unapređivati, a nova direktorica ističe kako će se u njih uvoditi i novi sadržaji, dok će se istovremeno raditi i na novim programima. Bivša direktorica Turističke zajednice Martina Dončević ostat će u sustavu, a zasad će obavljati dužnost pomoćnice nove direktorice. Plan razvoja čazmanskog turizma koji je Sabljak Murlin morala priložiti na natječaju odnosi se na četverogodišnje razdoblje, ali…

– Treba krenuti polako, korak po korak u cilju unaprjeđenja, kako ponude, tako i povećanja potražnje za našim proizvodom za koji pretpostavljam i želim da bude vrlo atraktivan na ovom tržištu, da se Čazma brendira kao zeleni grad – napominje Sabljak Murlin. Dodaje kako će u svom radu biti otvorena i za mogućnost suradnje s drugim turističkim zajednicama.

– Suradnja je uvijek i svakako dobrodošla. Nijedan čovjek nije otok i ne može sam funkcionirati. Naravno, voljela bih surađivati s turističkim zajednicama koje su nam u okruženju i uvijek sam otvorena za suradnju, apsolutno da – kaže. Svjesna je Sabljak Murlin što će joj u novom poslu biti najveći izazov.

– Interpretacijsko-rekreacijski centar predstavlja krunu projekta Čazma Natura, bit će veliki izazov povećati vidljivost, odnosno raditi na toj vidljivosti da proizvod postane poznat i da Čazma postane jedno središte kontinentalnog zelenog turizma. Zaista mi je veliki izazov prihvatiti funkciju i pokušati raditi za svoje područje – tvrdi. Ipak, radu i svim izazovima koje s njim dolaze se veseli te naglašava kako će raditi najbolje što može i zna. U prilog tome joj ide i činjenica da se ukus građana za odmore polako mijenja…

– Postoji novi trend da ljudi žele mir, tišinu, prirodu i izvorne prirodne zvukove cvrkuta ptica kojima mijenjaju bučna ljetovanja na moru uz glasnu glazbu i puno ljudi. Možemo se veseliti i gledati u tom smjeru da će Čazma i naš kontinentalni dio Hrvatske postati primamljiv turistima – naglašava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!