Bogat uskrsni program za velike i male, danas u parku velika potraga za pisanicama!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Manifestacija Pisanicom do Uskrsa polako ali sigurno prerasta u bjelovarsku tradiciju. Osim bogatog sadržaja za djecu, koja se zasigurno najviše vesele potrazi za pisanicama u središnjem gradskom parku, uvijek se u Gradu pobrinu da i odrasli mogu uživati u raznolikom sadržaju. Dogradonačelnik Bjelovara Igor Brajdić ispričao nam je nešto više o ovogodišnjem događanju.

– Manifestacija Pisanicom do Uskrsa održava se već četvrtu godinu. Nažalost, prošle je godine nismo mogli održati zbog dobro znanog razloga, no ove se godine vraća na velika vrata. Vjerujem da će naše najmlađe najviše razveseliti povratak potrage za pisanicama u središnjem gradskom parku gdje će najmlađi imati prilike tražiti četiri tisuće čokoladnih pisanica. Tu posebno želim istaknuti i pohvaliti Bjelovarsko kazalište mladih čiji će se klinci odjenuti u uskrsnog zeku kako bi animirali djecu i također tražiti čokoladne pisanice – naglasio je.

Potraga će se odvijati u subotu u 11 sati, a Brajdić sve sudionike moli za poštivanje jednog jednostavnog pravila.

– Želim odmah upozoriti roditelje da malo pripaze da se pisanice ne bi počele tražiti prije potrage kako ne bismo kasnije imali djecu koja će plakati. Zaista nam to ne treba, treba poštivati pravila. Nije ovo neka ozbiljna stvar, to treba biti opušteno, ali početak je u 11 sati i mislim da je fer da svi tad startamo, bez prethodnog skupljanja – napominje. Pisanice će netom prije početka skupljanja biti postavljene po parku.

– Ovdje želim posebno istaknuti i pohvaliti Udrugu branitelja liječenih od PTSP-a Bjelovar na čelu sa Željkom Nesekom, dečki će to postaviti, a oni su nam pomagali cijelo vrijeme i pri postavljanju uskrsnih ukrasa i pisanica po cijelom gradu pa će tako pripaziti i na ove. Uvijek su kooperativni i susretljivi – napominje. Naravno, pisanice će biti oprezno položene na zemlju u celofanu pa nema straha od prljavštine. Nakon potrage za čokoladnim pisanicama, u podne će sve prisutne razveseliti posebni gosti, svima već dobro poznati Moto zečevi, članovi kluba White City Riders Bjelovar.

Ovoga tjedna je u gradskom Muzeju otvorena izložba likovnih radova svih osnovnih škola s područja grada Bjelovara na kojem su djeca imala priliku predstaviti svoje radove s motivima Uskrsa. U četvrtak je u 19 sati u Narodnoj knjižnici Petar Preradović održano predavanje u organizaciji knjižnice, Matice hrvatske i Grada Bjelovara. Gost je bio gospodin Anto Stanić općine Kreševo koji je predstavio svoja književna djela.

U petak i subotu građani su imali priliku priliku kušati i kupiti zdrave i ukusne domaće proizvode lokalnih proizvođača na mini sajmu zdravih prehrambenih proizvoda.

– Nije tajna da Grad Bjelovar potiče lokalno i domaće, to uvijek naglašavamo. Ponovno naša poljoprivredna gospodarstva, obrti, kućne radinosti imaju prilike izložiti i prodavati svoje proizvode za vrijeme trajanja manifestacije – napominje. Za kraj se dogradonačelnik Brajdić zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnje manifestacije Pisanicom do Uskrsa.

– Ovim putem želim se zahvaliti svima koji su sudjelovali i doprinijeli uređenju grada. Tu prije svega mislim na udruge – Udruga žena Malo Korenovo, Udruga žena Nova nada Stari Pavljani, Udruga žena Gudovac, OSIT, Bjelovarsko kazalište, Centar za inkluziju, Socijalna zadruga Pružimo ruke, sve osnovne škole i svi vrtići – bili smo kao jedno i ukrasili čitav grad – zaključuje dogradonačelnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!