Ponovno aktivni ‘Golubići’ i mali folkloraši! Pjevaju, plešu, provode radionice…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nedavno je s radom počeo dječji zbor Golubići pod vodstvom Horkuda Bjelovar. Golubići ponovno pjevaju nakon nekoliko godina stanke i to podijeljeni u dvije sekcije, a da bi svoj glas pustili što bolje brine se voditeljica Ruža Milić, profesorica i autorica brojnih dječjih pjesama. Više detalja donosi tajnica društva i knjižničarka Marija Ježek.

– Na zbor se mogu upisati djeca od šest do 11 godina, a probe su srijedom od 18:15 do 19 u prostorijama Goluba na adresi Franjevačka 6A – kaže Ježek.

Ponovno je aktiviran i mali folklor.

– Voditelj je Josip Herman, odgojitelj djece rane i predškolske dobi. U folkloru sudjeluje oko 15 djece, a probe su također srijedom u 19 sati u folklornoj sali Goluba. Glazbom, pjesmom i plesom razvija se osobnost djeteta i gradi njegovo samopouzdanje, stoga pozivamo sve roditelje da upišu djecu u naše dječje sekcije – poručuje Ježek.

Ove godine obilježava Horkud 135 godina postojanja velikim koncertom 4. lipnja u kojem će sudjelovati sve sekcije. To znači da će i Golubići i mali folkloraši imati prilike pokazati što su naučili. Brojne su aktivnosti koje Horkud provodi s djecom pa je tako sinoć održana i uskrsna radionica s Golubićima.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!