Nakon tri godine vraća se plesno natjecanje ‘Trofej grada Bjelovara’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Bjelovar se vraćaju najljepši koraci standardnih i latinoameričkih plesova. Konkretno, riječ je o plesnom natjecanju „Trofej grada Bjelovara“ koje će se održati ove subote, 23. travnja u dvorani srednjoškolskog centra u Bjelovaru. Ne upoznaje se grad s ovim natjecanjem prvi put jer već deset godina Bjelovar se pokazao kao sjajan domaćin koji podupire ples. Natjecanje se vraća nakon tri godine zbog dobro poznate situacije oko sada već prošlih epidemioloških mjera. Početak samog natjecanja je u 11 sati dok će se finale najjačih plesnih parova održati u 19 sati.

– Doći će nam plesači iz svih krajeva Hrvatske kao i iz susjednih zemalja. Očekujemo preko 200 natjecatelja – kaže Dragutin Hubak, predsjednik sportskog plesnog kluba ‘H-8’ iz Bjelovara.

Ulaznica iznose 40 kuna, a moći će se nabaviti na sam dan natjecanja u dvorani.

– Natjecanje se održava u dvorani kod srednjoškolskog centra jer nam ne odgovara podloga u Dvorani europskih prvaka. Plesači moraju imati parket i samo on dolazi u obzir – napominje Hubak.

Nada se Hubak dobroj posjećenosti koja prati ovo natjecanje svake godine.

– Uz plesače, plesne parove, pojedince i grupe nastupit će i bjelovarske mažoretkinje u 19 sati i to sve tri kategorije – kikići, kadeti i juniori. Sve u svemu, imat će se što za vidjeti – poručuje.

Za kraj moramo naglasiti da se Bjelovar itekako može pohvaliti sjajnim mladim plesačicama i plesačima. Tako je, između ostalih, Ramona Pečar nekoliko puta bila državna prvakinja. U kategoriji mlađih osnovaca bila je državna prvakinja, u standardnim, latinoameričkim plesovima i kombinaciji prošle godine bila je dvostruka državna prvakinja i viceprvakinja. Također, prošle godine klub ‘H-8’ imao je trostrukog državnog prvaka Leona Grgića.

Svi su pozvani da u subotu pogledaju vrsne plesačice i plesače koji svojim trudom i radom zaslužuju svaku pažnju i pohvalu.

Dragutin Hubak

FOTO: Valcer.hr

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!