Prišćan: Da je bojkot HDZ-a prema Milanoviću proglašen ranije, razmislio bih koga zvati, a koga ne

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon uvreda od strane predsjednika Republike koji je za Vladu rekao da je korumpirana, za HDZ da je banda, a za Plenkovića da je udbaški gojenac, prije tjedan dana ta je stranks objavila prekid bilo kakve komunikacije sa Zoranom Milanovićem, osim one pismene.
Potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić objavio je prošli tjedan na stranačkom facebooku kako ne vjeruje da će više ijedan HDZ-ov župan ili (grado)načelnik pozvati predsjednika Republike Zorana Milanovića na lokalne događaje.
-Ne samo što pljuje po našoj stranci, i to u kraju u kojem je dobila povjerenje građana, nego i inače svojim eskapadama zasjeni sami događaj na koji je pozvan, pretvara ih u poligon za svoje “teme“, ustvrdio je Anušić.
Za razliku od SDP-ovih lokalnih čelnika, koji u pravilu ne pozivaju premijera Andreja Plenkovića, oni HDZ-ovi pozivali su Milanovića u znak poštovanja spram institucije predsjednika Republike – bez obzira na to što ne dolazi iz naše stranke, zaključio je Anušić.
I baš kako je Anušić rekao, načelnik općine Rovišće Slavko Prišćan, općine koja je najsnažnija utvrda HDZ-a u BBŽ, prije 10-ak dana pozvao je na proslavu Dana općine sve: od Predsjednika Republike, Sabora i Vlade do kolega iz županije. “Činimo to već 17 godina i uvijek nam dolaze izaslanici iz državnih institucija. Sada je predsjednik Milanović odlučio osobno doći”, potvrdio nam je Prišćan.
Svjestan je bojkota svoje stranke i da je do njega došlo ranije, dobro bi razmislio o tome koga pozvati, a koga ne. Ovako, ne preostaje mu drugo nego biti pristojan domaćin. Dolazi Zoran Milanović koji je u neprekidnom sukobu s vrhom HDZ-a, ali on je istovremeno i legitimno izabrani predsjednik Republike, institucija koju treba poštivati svaki građanin pa tako i dužnosnik.
-Čast nam je ugostiti Predsjednika ma kako se zvao, bit ćemo dobri domaćini, a siguran sam da će takvi biti i gosti, rekao je Prišćan.
Zbog HDZ-ovog bojkota čini se da u istu dvoranu s Milanovićem neće kolege gradonačelnici i načelnici iz te stranke pa ni bjelovarski dvojac iz HSLS-a Hrebak/Brajdić. Iako nemamo službenu potvrdu, iz dobro obavještenih izvora doznajemo da i župan Marko Marušić snažno podupire prekid suradnje s Milanovićem čije ponašanje i riječnik zagađuju javni prostor.
-Kada biste mene pitali, ja bih uvijek došao zbog onoga tko me zove, a ne izostajao zbog gostiju koji mi nisu po ukusu. Išao sam i ići ću svojim kolegama u cijeloj županiji pa očekujem da i oni dođu u Rovišće, kaže Prišćan svjestan da neki ipak neće doći.
Mala općina bit će sutra u središtu političke pozornosti cijele Hrvatske. Hoće li sve proteći u poštovanju i toleranciji još ne znamo, ali na pitanje što ako predsjednik Milanović nastavi ili zaoštri poruke prema premijeru i stranci iz koje su svi redom u Općinskom vijeću, Prišćan vjeruje da neće, ali ako i bude što on tu može, “ako ne kaže u Rovišću, reći će negdje drugdje, posvuda oko njega ima mikrofona”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!