Sve se praši od radova na projektu Aglomeracije, doslovno! Evo gdje se posao dovršava

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kako ga vole zvati – povijesni projekt Aglomeracije i dalje uzrokuje jedne od najvećih radova na području grada Bjelovara. Projekt je to bjelovarske tvrtke Vodne usluge pod punim nazivom “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Bjelovar” čija vrijednost doseže 257 milijuna kuna. U sklopu aglomeracije vodovodom i asfaltom uređuju se brojne ulice, a dok su neke novo ruho već ostvarile, neke tek trebaju doći na red. Gdje su radovi trenutačno u tijeku, zna Zoran Bišćan, član uprave Komunalca i Vodnih usluga.

– Što se tiče izrade kolektora odvodnje, trenutačno su radovi u Tijardovićevoj ulici, trasa je skroz povučena, a za napraviti je ostao još spoj ispod Plavničke ulice na glavni kolektor i dva priključka. Ti radovi planirani su za ponedjeljak. Vezano za rekonstrukciju kolektora odvodnje u Ulici Tome Bakača, tu je ostalo one naše famozne šahte staviti u križanje s Frankopanskom ulicom – rekao je Bišćan.

Posao oko šahti radi se u koordinaciji s Hrvatskim cestama od kojih se čeka zeleno svjetlo.

– Vezano uz elaborat prometa, tu je malo zapelo. No, da se dugo ne zadržavamo, mislim da ćemo to brzo iskoordinirati i odraditi. Izgradnja kolektora u Starčevićevoj ulici u fazi je da još treba napraviti 270 metara i još 330 metara vodovoda. S vodovodom idemo sve do Ulice Ivše Lebovića, a s kanalizacijom sve do Ulice Ivana Viteza Trnskog – dodaje.

U ulici ispred zgrade Bjelovarsko-bilogorske županije za napraviti su ostali samo priključci, kaže Bišćan.

– Trasa i vodovoda i kanalizacije je povučena, a sami radovi što se tiče ulice bit će gotovi sljedeći tjedan – rekao je.

Punom parom se radi i na vodovodu.

– U Rovišću, Domankušu i Kakincu sve je odrađeno, a dio jaraka je saniran. Polako se priprema dokumentacija za tehnički pregled. Također, krenula se raditi Ulica Matije Gupca gdje se treba napraviti 200 metara vodovoda. Imamo još Ulicu Banovine Hrvatske od 700 metara gdje se idući tjedan kreće s rekonstrukcijom – dodaje Bišćan.

U Ulicama Ferde Livadića i Pere Biškupa trasa je povučena, a samo je ostalo izraditi priključke.

– Malo nam je tu problematično križanje s Frankopanskom ulicom. Stoga će dio ulice jedno vrijeme morati biti zatvoren jer se postojeće šahte moraju zamijeniti novima – kaže.

Dotaknuo se Bišćan i radova oko asfaltiranja. Taj dio posla, kaže, ljude uvijek najviše zanima.

– Krenuli smo s pripremama u Ulici kralja Zvonimira što očekujemo riješiti kroz dva tjedna. Isto tako, planira se asfaltiranje u donjem dijelu korza, Ulica Petra Preradovića, idući tjedan bi već trebali prekope od vodovoda asfaltirati, a onda će krenuti i postavljanje rubnika, ovisno u dogovoru s Gradom – rekao je Bišćan.

Kroz tri tjedna asfalt se planira postavljati u još nekim ulicama.

– Sljedeća za asfaltirati ostala nam je Staroplavnička ulica, išla bi kroz tri tjedna. Također, u Gudovačkoj ulici planiramo proći s minimalnim slojem tako da barem jedan cestovni trak bude oslobođen i da se što manje praši – zaključio je Bišćan.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!