Festival elektronske glazbe u Bjelovaru! Gotovo svi DJ-evi pristali nastupiti besplatno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svi ljubitelji elektronske glazbe ove će Terezijane doći na svoje. U prijevodu – ako vam nije do Graše, Bebeka, Majki ili Samardžića, 1. Terezix – Open Air Festival nudi sasvim drugačiju glazbenu priču. Spomenuti festival održat će se od 16. do 18. lipnja na Partizanovom igralištu u sklopu Terezijane za što su se zajedničkim snagama pobrinuli Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar i Lorenzo Kocijan (DJ TNDR DICE).

– Priča je počela tako što sam se prijavio i sam za sudjelovanje kao DJ. Na kraju sam došao na ideju zašto se ne bi pridružio organizaciji i pozvao DJ-eve iz Bjelovara te one koji nemaju prilike nastupati pa da budemo zajedno, a ne samo jedan. Turističkoj zajednici moja se ideja svidjela, ponudio sam se organizirati sve što se tiče „line up-a“ i rasporeda tko bi od DJ-eva mogao doći na Terezix – rekao je Lorenzo koji se elektronskom glazbom bavi pet godina.

Glavni izviđači koji ujedno nisu „domaći dečki“ su Teo Harouda i DACH (David Kukić). Uz njih tu su Bara, Who am I, Bojan van der Bakk, HouzeJack, BilloGorz i CTRL BEAT.

– Izabrao sam ono što mislim da je dobro za Bjelovar i za širi spektar ljudi. Bit će tu i lakšeg tehna i jačeg. Birao sam da ne bude monotono – dodaje.

Dok Grašo, Bebek, Majke i Samardžić sigurno ne budu nastupali besplatno, većina DJ-eva pristala je na takvu opciju. Plaćeni će tako jedino biti „veći“ izvođači odnosno Teo Harouda i DACH. Domaćini će ostati bez kuna u džepu, ali će zato dobiti besplatnu promociju.

– Dečki su pristali dobrovoljno puštati. Uz promociju, tako će ove godine biti jer se radi o prvom Terezixu, kako će biti sljedeće, vidjet ćemo. Sigurno ako ovogodišnji Terezix bude uspješan, idući će biti još veći i bolji – zaključuje Kocijan.

Za komentar o organizaciji te cijeni jedinih plaćenih DJ-eva obratili smo se i TZ Bilogora-Bjelovar.

– Raduje nas što su se na poziv za nastupe javili brojni mladi glazbenici, a još nas više raduje što je među njima i Lorenzo Kocijan koji nam nesebično pomaže u povezivanju s DJ-evima. Većina njih nastupa posve besplatno kako bi ovaj Open Air festival zaživio i dobio svoje mjesto u glazbenom životu Bjelovara. Troškovi nastupa nekolicine su po vrlo niskoj cijeni, a Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar preuzima plaćanje putnih troškova i troškova noćenja – stoji u odgovoru.

Nastupe od 16. do 18. lipnja svi zainteresirani mogu pogledati od 18 sati pa sve do 2 sata iza ponoći. Prema najavama organizatora, ono što je zagarantirano je dobra zabava. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!