[FOTO] Obnovljena zgrada JVP-a Bjelovar. Vatrogasci iznenadili glavnog hrvatskog zapovjednika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Završeni su radovi na izgradnji garaža te obnovi objekata Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara koje koristi i Javna vatrogasna postrojba Bjelovar.

Ukupna vrijednost radova premašuje pet milijuna kuna. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je sufinancirao projekt s 1,7 milijuna kuna. Inače, to je najveća pojedinačna investicija u vatrogastvo Grada Bjelovara u posljednjih 40 godina, a izgradnja dodatnih nužnih garaža i popratnih objekata, unazad 30 godina.

Svečanosti otvorenja prisustvovao je gradonačelnik Dario Hrebak i glavni zapovjednik hrvatskih vatrogasaca Slavko Tucaković koji je danas postao i prvi počasni član Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar.

-Čestitam sutrašnji Dan vatrogasaca. Prvi čovjek vatrogasaca u Hrvatskoj je drugi put u šest mjeseci kod nas. To nam svima puno znači. Naš posao je da osiguramo dostatna sredstva za funkcioniranje vatrogasne zajednice Bjelovara i JVP-a, a najtežu zadaću čine naših 33 vatrogasaca. Uložili smo pet milijuna kuna u novu zgradu, najveće zasluge idu njima koji su provodili ovaj projekt. Imamo i novo pola milijuna vrijedno spremište za vozila, ali isto tako treba spomenuti da smo prije dvije godine osigurali novo navano vozilo, a sada obećajem da ćemo kupiti još jedno potpuno novo čim ovo isplatimo, dakle za dvije godine – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Glavni zapovjednik hrvatskih vatrogasaca Slavko Tucaković nije krio zadovoljstvo novom zgradom i svime što je vidio.

-Čestitam na ovim velikim postignućima. Znamo da bez zajedničkog djelovanja nema ni uspjeha, tako i kod nas vatrogasaca. Zahvaljujem gradonačelniku Hrebaku što sve čini za vatrogastvo na području grada Bjelovara. Nije lako imati javnu vatrogasnu postrojbu i ovoliki broj mladih ljudi. Čestitam bjelovarskim vatrogascima na brojnim intervencijama i zahvaljujem što brinete o sigurnosti građana. I za kraj, vatru gasi, brata spasio – kazao je zapovjednik Tucaković koji je zatim sedamnaestorici bjelovarskih vatrogasaca dodijelio zahvalnicu za djelovanje tijekom potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji te je, kao što smo već naveli, proglašen počasnim članom Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!