Glavni zapovjednik vatrogasaca Tucaković: Pratim sve što radite i ponosan sam na vas

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Župan Marko Marušić danas je u zgradi Županije povodom sutrašnjeg blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca primio glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića i brojne dužnosnike Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogoske županije. 

-U ime Bjelovarsko-bilogorske županije i svoje osobno ime želim svim vatrogascima čestitati Dan vatrogasaca. Želim istaknuti iznimno dobro suradnju BBŽ-a i vatrogasaca sa područja naše županije i zahvaliti vam što sve činite za nas. Ne samo na redovitom djelovanju, već na svemu što nas je zadesilo, od poplava, potresa, pandemije. Vi ste uvijek to na braniku i veliko vam hvala – kazao je župan Marušić i dodao. 

-Razgovarao sam s glavnim zapovjednikom, gledamo kako poboljšati i kvalitetu i još bolju međusobnu suradnju i težit ćemo još boljim. Vatrogastvo je skoro jedina stavka koja nije dirana u našem proračunu, a svi znamo kakva je financijska situacija – rekao je župan Marko Marušić. 

Glavni zapovjednik Slavko Tucaković istaknuo je da je sretan i ponosan što je pozvan u BBŽ.

-Hvala županu, predsjedniku i zapovjedniku  na gostoprimstvu. Pratim što sve radite i mogu reći da sam ponosan. Preko 73 tisuće vatrogasaca se priključilo u pandemiji, migrantskim krizama, poplava, požarima. Ono što cijenim je vaša suradnja s jedinicama lokalne samouprave i to je bilo na visokoj razini. Kažu BBŽ je zelena županija, nema tu požara, međutim požara ima i na otvorenom prostoru, a da ne govorim koliko ste u prometu odradili brzih i fantastičnih intervencija – kazao je Tucaković i poručio županu da bude ponosan na sve županijske vatrogasce 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!