Godinu dana nakon otvorenja potvrdilo se kako je vrtić u Velikom Trojstvu – pun pogodak!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Volim svoj vrtić, trojstveni vrtić, više nego najdraži crtić! Tim su stihovima vrtićanci iz Velikog Trojstva pozdravili državnu tajnicu Središnjeg ureda za demografiju i mlade Željku Josić, župana Bjelovarsko-bilogorske županije Marka Marušića, te općinskog načelnika Marka Kutanjca koji su stigli na proslavu prvog rođendana vrtića, ali i kako bi svečano otvorili dječje igralište nasuprot ulazu u vrtić.

– Izgradnja vrtića, dogradnja škole te izgradnja dječjeg igrališta uvelike je pridonijelo povećanju kvalitete i životnog standarda svih mještana općine – uvodno je rekao načelnik Kutanjac te nabrojao mjere za mlade za koje se iz općinskog proračuna godišnje izdvaja dva i pol milijuna kuna.

– Općina financira rad Dječjeg vrtića u iznosu od 1,7 milijuna kuna, a sufinanciramo i predškolski odgoj djece u drugim vrtićima s iznosom od tisuću kuna mjesečno. Potpora za novorođeno dijete iznosi pet tisuća kuna po djetetu, a potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja 25 posto rate kredita ili maksimalno 600 kuna u trajanju od pet godina. Sredstva iz proračuna izdvajaju se i za darove u povodu svetog Nikole, potpore za vrhunska postignuća, prehranu učenika u osnovnoj školi, nabavu bilježnica i radnih bilježnica učenicima osnovne škole, rad produženog boravka u osnovnoj školi, školu plivanja za vrijeme ljetnih praznika na bazenima u Šandrovcu, sufinanciranje javnog prijevoza srednjoškolcima i studentima, smještaj u učeničkim domovima srednjoškolcima, kao i za potpore studentima jednokratno u iznosu od 1500 kuna – istaknuo je.

Nije skrivao zadovoljstvo što je vrtić popunjen te ga pohađa maksimalan broj od 59 djece. Slatka je briga kako proširiti vrtić, poručio je. S tim se složio i župan Marko Marušić.

– Svima nam je najdraže otvarati nešto vezano uz našu dječicu. Raduje me kad čujem da se traži mjesto više u vrtiću, to je rezultat dobre, kontinuirane politike privlačenja mladih obitelji i stvaranja novih radnih mjesta, a cilj nam je da mladi ostaju na našem području – izjavio je Marušić te dodao kako će Općina u razvoju škole i vrtića i dalje imati potporu Županije.

Državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade Željka Josić pohvalila je ambicioznost ravnateljice Dječjeg vrtića Mirele Trajkovski koja je najavila da će se osim programa ranog učenja engleskog jezika, radi i na verifikaciji programa za rano učenje njemačkog jezika.

-Mladi su budućnost i sadašnjost vaše Općine, Županije, ali i Hrvatske. Sve što u njih sada uložimo, vratit će nam se u budućnosti. Vlada RH je u zadnje četiri godine uložila u oko 500 vrtića oko 2 milijarde kuna. Ova Općina doista prepoznaje potrebe svog stanovništva. Ovaj vrtić omogućava obiteljima da usklađuju svoje obiteljske i poslovne obaveze. Kao Vladin ured i dalje ćemo vam biti na raspolaganju i poticat ćemo sve ono što vi radite jer ulažete u ono što je najbolje – naglasila je te zaključila kako je odgojno-obrazovni sustav jedan od najkvalitetnijih i najvažnijih te da se u njega uvijek može i mora ulagati više.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!