Nina Violić za Klikni.hr: Nadam se da ću u Bjelovaru na ljeto predstaviti svoj prvi redateljski film

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nina Violić prvakinja je drame HNK-a Zagreb te uspješna filmska i televizijska glumica. U svojoj bogatoj karijeri radila je brojne velike uloge, a s jednom od njih sutra dolazi u Bjelovar na BOK fest.

Naime, Nina će sutra nastupiti u glavnoj ulozi predstave ‘U agoniji’ Miroslava Krleže, a glavni partner će joj u predstavi biti također nagrađivani glumac Krešimir Mikić.

No, za početak smo pitali Ninu ima li kakvih iskustava s BOK festom.

-Kako da ne. Obožavam taj festival. A posebno iskustvo je bilo kada sam prvi put bila i to još tamo prvih godina nakon osnivanja. Braća Navojec su me pozvala da dođem kao gošća i mogu reći da je bilo ludo. Tada nisam glumila, ali sam se ludo zabavila i baš smo dobro partijali. Kasnije sam radila dvije predstave, jednu od njih s Bojanom Navojecom. Uvijek je pozitivna vibra na tom festivalu, osjeća se da grad živi za festival i veselim se što dolazim – rekla nam je Nina koju smo upitali što publika može očekivati od predstave ‘U agoniji’.

-Predstava nije laka za igrati. Ja glumim Lauru Lenbach, suprugu od Krešimira Mikića koji je barun. To je Krleža i to je ozbiljno djelo. No, redatelj Buljan je majstorski poštrikao tekst, izbačeni su neki rekla bi kičasti dodaci i na kraju je to sve ispalo kao pitki triler i mislim da smo na kraju ogolili Krležu do kraja – priča nam Nina koja nam je i otkrila da će se u Bjelovaru igrati malo drugačija verzija predstave nego u HNK-u Zagreb.

Drugačija scenografija

-Ništa se ne mijenja po pitanju scenarija i svega toga. Samo, scenografija u Zagrebu je velika, neke stvari se ni ne mogu prenijeti, tako da ćemo tu neke promjene raditi što je možda i dobro. Još više će glumci doći do izražaja – kaže nam Nina s kojom smo razgovarali par sati prije nego što je imala predstavu ‘Ciganin, ali najljepši’ u kojoj također igra glavnu ulogu, onu raspuštenice Milene.

Upitali smo Ninu kako se uspijeva uživiti u ulogu raspuštenice Milene i onda za samo 24 sata u ulogu Laure Lanbach te koliko je to naporno.

-A to je moj život već više od 20 godina. Znam da djeluje ludo, ali šaltaš se i ide nekako. No, naravno da nije lako. Ne radi se tu samo o tekstu, već ti stvarno moraš ući u tu ulogu ako ju želiš kvalitetno odigrati i onda to jako iscrpljuje. No, jednom je u Sloveniji u jednom kazalištu jedna ekipa imala 20 premijera u jednoj godini. To apsolutno izlazi iz svih okvira. Usred jedne predstave počneš govoriti tekst druge i slično. Tako da, ovo naše je još u okvirima – priča nam Nina koju smo upitali kada će se moći pogledati njezin redateljski debi, film ‘Baci se na pod’.

Redateljski debi

-Prije deset godina sam počela pisati scenarij za taj film kojeg sam na kraju i režirala. Ispričala sam priču koju sam htjela. U tih deset godina naravno da se ona malo po malo mijenjala, ali srž je uvijek tu bila. Goran Bogdan je glavna uloga, Filip Šovagović je radio glazbu i nadam se da će se svidjeti publici. Znate, raditi film nije jeftino, pogotovo kada ga radiš prvi put, no imala sam veliku podršku kolega i na kraju je sve super ispalo – priča nam Nina i dodaje.

-Na ljeto ćemo imati premijeru i nadam se da ću baš u Bjelovaru imati priliku doći ga predstaviti. Veselim se tome – na kraju nam je rekla Nina Violić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!