Od Bjelovara do Splita uskoro vlakom bez presjedanja, neki i besplatno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U jeku turističke sezone, od prvog srpnja do kraja kolovoza, Bjelovarčani će moći putovati vlakom izravno do Splita, pri čemu će moći uživati i u spavaćim kolima, kao i vagonu restoranu. Usto, zahvaljujući Vladi RH, svima mlađima od 19 godina to će putovanje biti besplatno, dok će odrasli plaćati 130 kuna u jednom smjeru.

Prema voznom redu, ljetni turistički vlak na bjelovarski kolodvor stizat će u 23.36 sati, a u Splitu će biti u 8.42 sata. Iz Splita će se bilogorski turisti vraćati u 22.06, a u bilogorsku prijestolnicu stizati u 8.12 sati.

No, uvođenje ljetnog turističkog vlaka nije jedina dobra vijest koju su ove srijede s javnošću podijelili župan Marko Marušić i direktor HŽ putničkog prijevoza Željko Ukić.

Tu je i najava većeg broja linija prema Zagrebu, ali i novih niskopodnih vlakova koje ćemo, istinabog, još neko vrijeme čekati.

„Po prvi puta Bjelovar ćemo direktnom linijom spojiti s Jadranom od prvog srpnja do 29. kolovoza vlakom od Osijeka do Splita, pri čemu će svi mlađi od 18 godina, sukladno zaključcima Vlade RH, putovati besplatno”, najavio je župan Marušić.

Dvije nove linije

Direktoru Ukiću zahvalio je što je HŽ putnički prijevoz prihvatio sve prijedloge Bjelovarsko-bilogorske županije. Župan je istaknuo i kako se od prosinca ove godine uvode dvije nove linije vlaka od Osijeka preko Bjelovara do Zagreba i nazad, ali i da će se uskoro obnoviti prilično dotrajali vozni park.

„Krajem prosinca iduće godine očekujemo da ćemo dobiti dva nova niskopodna vlaka što smatramo velikim uspjehom jer će podignuti kvalitetu prijevoza, ali i omogućiti još bolju povezanost vlakom Bjelovara i Zagreba”, istaknuo je župan Marušić.

Direktor Ukić kazao je da tvrtka na čijem je čelu želi što kvalitetnije integrirati Bjelovar i BBŽ u sustav prigradskog prijevoza.

„U narednom voznom redu koji stupa na snagu u prosincu ove godine povećat ćemo broj linija na relaciji Bjelovar – Zagreb jer uvodimo dvije nove linije od Osijeka do Zagreba, jednu dnevnu i jednu noćnu”, pojasnio je Ukić te dodao da će novi vlakovi čija se isporuka očekuje potkraj iduće godine omogućiti komfornije putovanje. Kazao je i kako se radi na tomu da se putovanje od Bjelovara do Zagreba skrati za desetak minuta u odnosu na sadašnjih sat i 15 minuta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!