U Gudovcu su zajedno sajam cvijeća i sajam vjenčanja – kako se to idealno slaže jedno s drugim

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Uskoro bi se u Bjelovaru mogla ustaliti nova manifestacija koja će se ovog vikenda održati na sajamskom prostoru u Gudovcu nedaleko grada. U ovom izdanju riječ je o dva sajma, sajmu cvijeća i sajmu vjenčanja, napominje organizator Zlatko Salaj koji otkriva kad je nastala ideja za ovakvom manifestacijom.

– Još krajem prošle godine imali smo u planu održati još neke manifestacije na sajamskom prostoru Gudovac između našeg proljetnog i jesenskog sajma, mada mi već sada jako radimo jesenski sajam, ali za slobodni vikend smo planirali sajam cvijeća i sadnog materijala te sajam vjenčanja – navodi. Sajam vjenčanja po prvi će se puta organizirati na bjelovarskom području. Trajat će tijekom subote i nedjelje od 9 do 17 sati.

– Za taj prvi sajam koji pokušavamo napraviti dosta smo zadovoljni bez obzira na to što termin nije baš dobar. Bolji su oni termini u zimi kada se planiraju vjenčanja za poslije korizme, sada je to već u tijeku. Ipak, za prvi put možemo reći da će naši posjetitelji imati što za vidjeti. Imat ćemo na sajmu vjenčanja sve ono što je potrebno za njegovu organizaciju, od restorana, frizera, šatora, kozmetike, vjenčanica. Bit će organiziran i plesni tečaj za posjetitelje koji idu na vjenčanje, a ne znaju plesati. Imat ćemo i natjecanje mladenaca u bacanju bukete i podvezice, reviju vjenčanica… – nabraja. Vjeruje Salaj kako bi se sajam vjenčanja mogao održavati i narednih godina, a dobra je vijest da će se održati i u slučaju lošeg vremena.

– Ovaj vikend ako bude prognoza i loša, sajam će se odvijati u zatvorenoj hali. Vrijeme nam neće smetati da odradimo to što smo planirali. Ulaz se neće naplaćivati, ljudi mogu doći, vidjeti, prošetati, kupiti nešto i provesti ugodan vikend – naglašava. Mladenkama bi posebno atraktivna mogla biti revija vjenčanica.

– Revija vjenčanica održat će se u nedjelju poslijepodne u 15 sati. Bit će to zanimljivo pogledati, ali zanimljivo je i da će naši budući mladenci, imamo zasad 24 para, imati određena natjecanja. Oni će svojim dolaskom osvojiti neke popuste za svatove – otkriva. U subotu će se održati i zanimljivo natjecanje.

– U subotu planiramo natjecanje u pripremi roštilja s obzirom da je nedjeljni program dobrim dijelom baziran na sajam vjenčanja tako da ćemo u subotu u podne krenuti s pripremom, a oko 14 ili 15 sati ćemo proglasiti pobjednike i imati podjelu toga što će biti pripremljeno – napominje. Očekuje se na sajamskom prostoru velik broj izlagača.

– Imat ćemo dovoljno izlagača za taj prvi sajam, sve što je potrebno za pripremu vjenčanja bit će na sajmu, ali i puno cvijeća – ističe Salaj te dodaje kako je riječ o ležernoj i simpatičnoj manifestaciji. Ako odaziv posjetitelja bude dobar, sajam vjenčanja mogao bi se već iduće godine pripojiti nekom drugom sajmu, ali i održavati u povoljnijem terminu, navodi Salaj.

– U razgovoru s našim izlagačima ustanovili smo da su idealni termini za sajam vjenčanja veljača ili ožujak, to je vrijeme kada se sve dogovara jer sada su svatovi u punom tijeku. Vjerojatno ćemo ga održavati u sklopu našeg Pčelarskog i sajma vina, no on bi se održavao u posebnoj hali jer će i ovom prvom izdanju to biti dosta velika izložba. Vjerujemo da taj projekt ima budućnost i da ćemo ga nastaviti – zaključio je Salaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!