Djeca se razboljela od soka iz školske kuhinje? Evo što kaže ravnateljica…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ovoga tjedna nekoliko roditelja iz III. osnovne škole Bjelovar javilo nam je da su im djeca imala želučane probleme zbog konzumiranja soka od jabuke koji im je poslužen u školskoj kuhinji.

-Dijete mi je reklo da je popilo sok od jabuke u školi i poslijepodne mu nije bilo dobro. Mučnina, proljev i slično. Čula sam se s još nekoliko roditelja, isto su mi rekli. Kasnije sam u komunikaciji s roditeljima doznala da su mnogi svojoj djeci rekli da ne konzumiraju taj sok više, a čula sam i da su na kraju u kuhinji prestali svima posluživati taj sok – rekla nam je majka djeteta koje pohađa III. osnovnu školu koja je izrazila zabrinutost što se to konzumira u školskoj kuhinji.

Kontaktirali smo ravnateljicu III. osnovne škole Bjelovar Goranku Preskočil.

-U školskoj kuhinji III. osnovne škole hrani se 508 učenika i svi djelatnici. Od 508 učenika pet ili šest učenika je dobilo crijevnu virozu, no to nema nikakve veze sa sokom. Mi sok od jabuke dobivamo u sklopu bjelovarskog doručka kao i sve druge škole, dakle svi imamo isti sok. Djeca su bila na izletu dan prije i ne znam koliko i kakvog soka su popili tamo. Ja sam osobno jučer popila taj sok, kao i mnogi djelatnici i sve je u redu – rekla nam je ravnateljica Preskočil.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!