Čak 50 polaznika završilo je program usavršavanja i osposobljavanja. Evo za što je vladao najveći interes

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Čak 50 polaznika ovoga proljeća je završilo programe usavršavanja i osposobljavanja u Centru za cjeloživotno učenje i kulturu u Bjelovaru.

Riječ je o polaznicima i polaznicima koji su u evidenciji HZZ-a i uključili su se u programe obrazovanja koji će im omogućiti stjecanje dodatnih vještina, brže zapošljavanje i kvalitetniji rad u zanimanjima traženim na tržištu rada. Zaposlenim osobama obrazovanje može pomoći zadržati postojeće zaposlenje ili povećati razinu stručnosti i konkurentnosti te omogućiti promjenu u karijeri. Završetkom programa stekli su javnu ispravu o stečenoj kvalifikaciji koja se upisuje u e-radnu knjižicu.

-Zahvaljujem se na suradnji Hrvatskom zavodu za zapošljavanje bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće napraviti. U jednom trenutku smo imali čak 20 programa u isto vrijeme što je zaista puno. Čestitam svima na uspješno završenim edukacijama – rekla je Ivana Hrpalo ispred CUK-a.

Inače, najviše uvjerenje dodijeljeno je za slastičara, a ovo su završeni programi.

– program učenja engleskog jezika (Bjelovar i Daruvar)

– program učenja njemačkog jezika

– program usavršavanja za programere web aplikacija

– program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju kuhar

– program osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičar

– program osposobljavanja za priprematelja pizze

-Završila sam za slastičara. Oduvijek sam to željela. Mislim, znam pripremati slastice, ali sad sam to još unaprijedila i dobila službeno uvjerenje. Tečaj je trajao dva mjeseca i zadovoljna sam. Inače sam tekstilni tehničar i nezaposlena sam 13 godina – rekla je dobitnica uvjerenja za slastičara Sanja Semeš.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!