Bjelovarski kazališni huligani na BOK-u ubijaju glumce moćnim oružjem – mobitelom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završen je BOK fest, i to vrlo uspješno koji je još jednom dokazao da Bjelovarčani vole svoj festival i kvalitetne predstave. Dom kulture je na gotovo svakoj predstavi bio ispunjen do posljednjeg mjesta, program je bio odlično selektiran, a glumci iz Zagreba, Osijeka, Sarajeva i Varaždina su se, kako doznajemo, osjećali iznimno ugodno i dobrodošli.

No, kako postoje, recimo, navijačke skupine koje fanatično i dostojanstveno bodre svoj klub, a onda od njih tisuće desetak huligana nekim svojim ispadom zasjene sve ostale koji pristojno bodre svoje, tako su na svakoj predstavi pristojnu bjelovarsku publiku zasjenila nekolicina gledatelja kojima je svaki put na predstavi zvonio mobitel.

Sramota pred glumcima

Potpisnik ovih redaka je bio na šest predstava ove godine i na svakoj predstavi, brojao sam, zvonio je mobitel tri puta. Neugodno je bilo ponekad primjetiti i ekipu u prvom redu kako tipka za vrijeme teške dramske scene, ali zvonjava mobitela je ipak vrhunac. A ‘najbolji’ dio je kada mobitel zvoni 20-sekundi, onda ga dotični ljubitelj kazališta kao ugasi, da bi mu za dvije minute opet počne zvoniti. Pa opet izvlačenje mobitela iz torbice…I tako nekoliko puta.

Za izvesti tešku predstavu u kojoj glumac mora duboku ući u emociju lika kojeg glumi te uz to još znati ogromnu količinu teksta potrebna je iznimno velika koncentracija i kada ti onda nekoliko puta za vrijeme predstave zazvoni mobitel…možemo samo zamisliti što glumcu prođe kroz glavu.

I Tarik neugodno iznenađen

Goran Navojec je nakon predstave ‘Da sam ptica’ na pozornici Tariku Filipoviću rekao kako snažno može utjecati na bjelovarsku publiku te ih pozvao da počnu pljeskati, ali da odmah prestanu kada spusti ruku što je bjelovarska publika i učinila. Tarik je na to pred prepunim Domom kulture rekao ‘bilo bi dobro da to možeš izvesti i s ovima kojima zvoni mobitel za vrijeme predstave.’ Koja bruka.

Nina Violić u predstavi ‘U agoniji’ imala je tešku scenu u kojoj uplakana, zalivena pićem po cijelom tijelu drži pištolj i oprašta se od života. U tom trenutku u publici je treći put zazvonio mobitel. Nakon predstave Nina je u neformalnom razgovoru rekla da je bila potpuno izbačena iz emocije i takta, ali da se suzdržala i uspjela odraditi do kraja.

Poruka Bogdana Diklića

Bjelovarska publika je inače fantastična, ali nekolicina gledatelja zasjeni cijelu publiku. Ista priča kao i s navijačima na početku teksta…

No poruku takvima nekulturnjacima najbolje je poslao Bogdan Diklić još prije nekoliko godina koji je rekao.

‘Naučno je dokazano da cvrčanje mobilnog telefona skraćuje život glumcima koji su u tom trenutku na sceni. U proseku glumac izgubi 3 meseca života po jednom cvrčaju ako igra komediju, ili 9 meseci ako igra dramu ili antičku tragediju’.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!