‘Dijagnosticirali su mi rak. Šest mjeseci u bjelovarskoj bolnici ne mogu napraviti ni jednu pretragu.’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Klementina Pavličić (40) majka je troje djece kojoj je u rujnu prošle godine otkriven melanom na koži to jest nozi. Kao Bjelovarčanka odlučila se liječiti u Općoj bolnici Bjelovar s vjerom da će imati adekvatnu liječničku skrb.

No, Klementina se u bjelovarskoj bolnici suočila s nevjerojatnom neodgovornošću pojedinih djelatnika zbog čega joj zdravlje može biti još više ugroženo.

-U devetom mjesecu mi je otkriven karcinom kože, no zbog nevjerojatne nebrige pojedinih djelatnika bjelovarske bolnice morala sam u Zagreb ići gdje uvijek brzo dođem na red, dok mi se u bjelovarskoj bolnici uopće ne javljaju i ne odgovaraju na upise – priča nam Klementina i nastavlja.

-Onkolog u Zagrebu mi je napisao da svaka tri mjeseca moram imati nalaz ultrazvuka. Javila sam se na centralni upis u Bjelovaru i do sada nemam ni jedan nalaz. Nakon što mi u siječnju na centralnom upisu nisu odgovorili kada imam termin, odlučila sam u veljači poslati mail da imam pisani trag i opet nisam dobila nikakav odgovor. Na centralnom upisu mi je jedna djelatnica otresito rekla da ne može ona znati kada je kome hitno, iako jasno piše da moram obaviti pregled i imati nalaze svaka tri mjeseca. Pa imam melanom, ne radi se o nečemu banalnom – priča nam Klementina i dodaje.

Šest mjeseci bez nalaza

-Šokirana sam ostala ponašanjem pojedinih djelatnika na centralnom upisu kao i njihovom neodgovornošću. Radi se o bolesti i ja sam spremna na sve, ali ne želim da mi se situacija još više zakomplicira jer me netko mjesecima ne može pregledati. Rekli su mi i da nazovem Čazmu i tamo idem. Ovi u Čazmi mi kažu pa vi ste iz Bjelovara, obavite to tamo. Onkolog iz Zagreba očekuje nalaze, a ja u šest mjeseci nemam ni jedan nalaz jer me nitko ne može reći kada do dođem na pregled. Ovo je kao u 19. stoljeću i pitam se zašto plaćam zdravstveno osiguranje – govori na Klementina.

Redakcija portala Klikni.hr poslala je upit u bjelovarsku bolnicu o ovom slučaju kojeg ćemo objaviti nakon odgovora.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!