Zagrebačke limuzine nesmetano voze slalom između pješaka korzom. Evo zašto!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hraneći mozak nikotinom, tako omiljenim narkotikom u novinarskim krugovima, na prozoru redakcije s najljepšim pogledom u gradu, ispunjeni zavišću prema dokonoj mladosti i starosti koja može dangubiti u debelom hladu najljepšeg hrvatskog parka, svjedočimo danima nemilim scenama.

Naime, nema dana da vozači respektabilnih crniha makina zagrebačkih registracija, mrtvi hladni, skrenu na korzo i nastave vožnju prema gimnaziji. Skretali su i na sjever, ali im se ovih dana ispriječio kamion ispred katedrale. Sada ih ometaju brojni radnici i vozila zauzeti krpanjem aglomeracijskih rupetina, ali purgeri neometano mile prema svom cilju.

Dogodi se i Bjelovarčanima ili točnije, vozačima s BJ tablicama da se zalete među pješake ili presjeku put uz delfine kod Centrala.

I gle vraga, nisu samo oni krivi. Otkud bi rijetki posjetitelji Bjelovara trebali znati da tu počinje pješačka zona kad takvog znaka nema. Nekad je bio znak zabrane prometa, a sada je samo stup koji povremeno pogode vozači(ce) pri okretanju na rikverc. Stup bez ičega.

Je li znak stradao od kakvog kamiona koji neprekidno prometuju korzom ili je završio u zbirci nekog namazanog maloljetnika koji nedostatak druženja sa suprotnim spolom (ili istim, pa moderni smo) kompenzira divljaštvom i trganjem svega što negdje stoji ili leži.

Uglavnom, prolaze mjeseci, a znak nitko da postavi, nema nikoga ni da automobile zaustavi, makar da im da opomenu ili upozorenje umjesto masne kazne.

Nikotinske stanke na prozoru pretvaraju se u brojanje prekršitelja koji prolaze nekažnjeno. Sve zbog jednog okruglog žutog komada lima s crvenim obrubom kojeg – nema.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!