Bjelovarčanke se lavovski borile i, unatoč porazu, ostvarile povijesni rezultat

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rukometašice Podravke Vegete po 24. put u klupskoj povijesti osvojile su Kup Hrvatske nakon što su u porečkoj dvorani Žatika pobijedile Bjelovar sa 33-20 (16-11).

Bjelovarčanke su s aktualnim hrvatskim prvakinjama uspjele držati rezultatski priključak do 27. minute, kad je prednost Koprivničanki bila još samo dva pogotka (13-11). No, već do poluvremena je ekipa Gorana Mrđena serijom 3-0 došla do +5 (16-11), a s još tri pogotka u prve tri minute drugog dijela Koprivničanke su došle do osam golova razlike (19-11) i tako otklonile svaku dvojbu oko pobjednika, ako je ona uopće postojala.

Sa šest pogodaka Podravku je predvodila Sara Šenvald. Po četiri gola postigle su Dijana Mugoša i Gabriela Gudelj, a po tri Ana Turk, Selena Milošević, Irina Stelmah i Tina Barišić. Julija Dumanska je sakupila 11 obrana, a Antonia Tucaković sedam.

Najefikasnija igračica utakmice i uvjerljivo najbolja kod Bjelovarčanki bila je Lea Vukojević sa 10 pogodaka.

-Nakon večerašnje finalne utakmice hrvatskog kupa, naše cure su osvojile drugo mjesto. Ovo je povijesni uspjeh za naš grad i naš klub. Čestitke našim curama i cijelom stručnom stožeru, ali i RK Podravka Vegeta na osvojenom  prvom mjestu – poručili su iz ŽRK-a Bjelovar nakon utakmice. (Hina, Klikni.hr)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!