Krenuo novi val stanogradnje u Bjelovaru, evo koliko se traži za kvadrat novogradnje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Bjelovaru kreće još jedan veliki val stanogradnje. Gradilišta se otvaraju i otvarat će se diljem grada, a da ona iz prethodnog vala na nekim lokacijama još nisu dovršena.

Kupaca očito ne manjka, a da je potražnja i dalje velika, vidljivo je iz banalnog podatka da je na najpopularnijem hrvatskom internetskom oglasniku, njuškalo.hr, ustvari vrlo mali broj useljivih stanova u novogradnji.

Prema podacima iz gradske uprave, tijekom 2021. godine izdane su građevinske dozvole za oko 150 stanova. Preciznije rečeno, izdane su 22 građevinske dozvole za zgrade s ukupno 150 stanova.

Trend je nastavljen i ove godine pa je do 16. svibnja 2022. izdano šest građevinskih dozvola za zgrade s ukupno 56 stanova.

Iz gradske uprave kažu i da očekuju izdavanje građevinskih dozvola za još stotinjak stanova, što bi značilo da se prošlogodišnji tempo nastavlja.

Prema informacijama u oglasnicima i od agenata za posredovanje nekretninama, početna cijena kvadrata u novogradnji u zgradama koje se tek trebaju početi graditi iznosi oko 1.700 eura, a može biti i viša ako je riječ o top lokaciji ili zgradi s podzemnom garažom i liftom.

Vrijedi napomenuti i da je u susjednoj, Koprivničko-križevačkoj županiji kvadrat novogradnje već prešao „magičnu granicu” od 2000 eura po kvadratu, a građevinari kažu da takve cijene nije nemoguće postići i u Bjelovaru. Dakako, na top lokacijama i u vrhunski opremljenim zgradama.

Podsjetimo, u Bjelovaru se kvadrat novogradnje još prije tri-četiri godine prodavao za 1.250 eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!