Kronošpanu stalno bježi piljevina, nekima se ispričaju i počiste, a drugima tko vas…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer se Bjelovar probudio u ‘magli’, prašini, piljevini i mirisu zapaljenog drveta, a uzrok je kvar u tvrtki Kronošpan. Navedeni slučaj uznemirio je brojne građane kojima su kuće, prozori i automobili bili prekriveni piljevinom zbog čega je reagirao i zamjenik gradonačelnika o čemu smo jučer sve detaljno pisali.

No, gotovo isti problem s tvrtkom Kronošpan doživjeli su stanovnici manjeg grada u Walesu po imenu Chirk gdje ova velika tvrtka također ima svoje postrojenje.

Isprika građanima

O navedenom slučaju pisao je i ugledni BBC još 2017. godine. Naime, stanovnici grada Chirka doživjeli su da je nad cijelim gradom letjela piljevina iz navedene tvornice koja je potpuno prekrila gradić Chirk. Škole, kuće, automobili, sve je bilo pod piljevinom – pisao je BBC.

Građani su, između ostalog, bili i zabrinuti jer nisu znali da li piljevina koja ih je prekrila sadrži i neke kemijske tvari.

Za razliku od situacije u Bjelovaru, tvrtka Kronošpan se javno ispričala stanovnicima Chirka zbog navedenog slučaja, objasnili su zbog čega je došlo do kvara te su naveli da odmah rade na otklanjanju istog.

Štoviše, tvrtka Kronošpan poslala je o svome trošku čistače cesta i raspršivače voda da se smanji širenje prašine.

Tako se to radi. Ali u Walesu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!