ŽUC i Općina Veliko Trojstvo zajedničkim snagama asfaltiraju dugoočekivanu cestu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je u uredu župana Marka Marušića potpisan ugovor Županijske uprave za ceste i Općine Veliko Trojstvo o zajedničkom sufinanciranju asfaltiranja lokalne ceste, dionica Vrbica na području Općine Veliko Trojstvo, u duljini od jednog kilometra čija je ukupna vrijednost radova 772 tisuće kuna. Trošak će u jednakom iznosu financirati ŽUC i Općina Veliko Trojstvo.

-Zadovoljan sam zbog ovog potpisa ugovora. 50 posto plaća ŽUC, 50 posto Općina Veliko Trojstvo. Ovime podižemo standard života na području Velikog Trojstva. U postupku je nabava za sanaciju dionice ceste u Paulovcu, ti radovi su dakle vrijedni 350 tisuća kuna. Posebno čestitam v.d. ravnateljici ŽUC-a Nataši Koronc koja je zatečeno stanje od 29 milijuna kuna minusa smanjila na 14 milijuna kuna duga. Dakle, racionalno se štedi, ali se i radi – kazao je župan Marušić i dodao.

-Mi imamo gotovo 800 kilometara županijskih cesta tako da istodobno moramo balansirati da ovaj dug smanjujemo, ali i da najprioritetnije dionice asfaltiramo – istaknuo je župan Marušić.

Nataša Koronc, v.d. ravnateljica ŽUC-a istaknula je da radove znatno otežava i stanje tržišta te porast cijene građevinskog materijala.

-Cijene materijala se mijenjaju iz dana u dana tako da nam to otežava dosta toga, ali već smo dva postupka uspjeli zaključiti. Treći je u tijeku, četvrti će nakon potpisanog sporazuma biti raspisan. Za daljnju dinamiku potrudit ćemo se raditi prema financijskom planu. Dakle, to bi bilo ove godine oko 7 milijuna kuna, ali sve ovisi o dotacijama ministarstva , a to nikada ne znamo do samoga kraja godine kakve će biti – kazala je Koronc.

Načelnik Općine Veliko Trojstvo Marko Kutanjac istaknuo je da se Općina uključila za sufinanciranje nakon saznanja o stanju u ŽUC-u.

-Osigurali smo sredstva u našem proračunu i Općina Veliko Trojstvo s ove dvije dionice, dakle Vrbica i Paulovac će imati poboljšan životni standard. Mještani dugo očekuju asfalte, nisu dugačke dionce, ali puno nam znače. Nadam se da će se ovakva suradnja nastaviti, posebno u Mišolinovcu jer i tamo imamo puno posla – kazao je načelnik Kutanjac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!