Gimnazije u Čazmi i Grubišnom Polju ipak ostaju?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA/GRUBIŠNO POLJE – Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u utorak je najavio da će Ministarstvo, nakon intenzivne komunikacije sa zainteresiranima, unijeti izmjene u odluku o upisu učenika u prvi razred srednje škole te da će se neki od prethodno ukinutih programa vratiti.

S najavom ukidanja gimnazijog programa suočile su se i dvije srednje škole u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji – Srednja škola Bartola Kašića Grubišno Polje te Srednja škola Čazma o čemu smo pisali ovdje.

Nakon ministarove najave, provjerili smo s ravnateljicama spomenutih škola ima li nade za gimnazije u Čazmi i Grubišnom Polju.

– Službeno još uvijek nemam nikakve informacije, iz medija sam saznala da bi naša gimnazija ipak mogla ostati. Uključili smo se u e-savjetovanje u što većem broju, kako nam je i rečeno, no za sada još nemamo konkretan odgovor. Naravno, nadamo se da su neslužbene informacije istinite – rekla je ravnateljica Ivana Orešković.

U Čazmi se ravnaju prema aplikaciji upisi.hr.

– Tamo naš program Opće gimnazije još uvijek stoji, obojen je zeleno. Računamo da to znači da program ostaje. Provodili smo anketu među učenicima osmih razreda baš u našoj matičnoj školi koja nam je primarna za upis u gimnazijski program. Interes je velik, svi smo se angažirali pa čak i roditelji – kaže ravnateljica Irena Ivanović.

Nisu samo ravnateljičine riječi da su se u spas gimnazija angažirali roditelji, brojni komentari u medijima opovrgavaju ministrove riječi “da nijedna primjedba nije stigla od roditelja”. Primjedbi očito ima, a upravo su one rezultirale da programi i dalje budu, možda baš prvi izbor brojnih učenika. Na rješavanju ovog problema angažirali su se i lokalni čelnici, uključujući i bjelovarsko-bilogorskog župana Marka Marušića koji je na tu temu razgovarao s ministrom Fuchsom.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!