Treba li i Bjelovar postaviti LGBT klupu u svom parku i slaviti različitost?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Teme zaštite i razvoja prava LGBTQIA+ osoba često su marginalizirane u hrvatskom društvu, iako bi trebale bi biti jedan od fokusa kada razgovaramo u ljudskim pravima, zaključio je eurozastupnik Predrag Fred Matić početkom tjedna na skupu povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije (IDAHOBIT) u Kući Europe.

-Ističem da je Parlament u ovom mandatu proglasio Europsku uniju LGBTQIA+ zonom slobode. To je bio odgovor na homofobne i diskriminatorne mjere koje su dolazile iz nekih država članica, rekao je Matić.

– Dodatno, u Parlamentu imamo i LGBTQIA+ grupu koja okuplja 148 zastupnika iz pet različitih političkih grupacija, što dokazuje da je zaštita prava LGBTQIA+ osoba doista visoko na agendi u ovom mandatu, kazao je.

Matić je rekao i da je Parlament donio brojne dokumente kojima se direktno ili indirektno upozorava na diskriminatorne prakse u Uniji, zahtjeva promjene i unaprjeđuje prava LGBTQIA+ osoba.

Nekoliko puta smo oštro reagirali na homofobne inicijative u nekim državama članicama, a sada ih moram i spomenuti, to su Poljska, Mađarska, Rumunjska, dodao je.

Na otvaranju skupa dobrodošlicu je svima zaželjela voditeljica Ureda Europskog parlamenta u RH Violeta Simeonova Staničić koja je kazala da LGBTQIA+ osobe trebaju znati da je Kuća Europe i njihova kuća.

Pobornika prava LGBT zajednice ima i u Bjelovaru. Naime, jedan neumorni i ponekad neugodni komentator na društvenim mrežama zauzeo se za postavljanje klupe u duginim bojama u bjelovarskom parku.

Zagrebački Zrinjevac nije baš dobro prošao jer je “nepoznati počinitelj” prefarbao klupu u crno, ali tko zna, možda u liberalnom gradu koji slavi toleranciju takva klupa bolje prođe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!