Ivan Ožegović: Pripremam predstavu o Kostelićima, a imam i puno ideja za 20 godina BOK-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski glumac Ivan Ožegović u uzlaznoj je putanji svoje karijere. Snima filmove, pomalo i režira, a ove godine osim umjetničkog dijela BOK festa, preuzeo je i ‘palicu’ tehničkog direktora festivala.

-Da, nažalost nedavno je preminuo Tihomir Vondra pa sam morao uskočiti preuzeti njegove obaveze. Bilo je stresno, ali i korisno vidjeti s kojim se on stvarima borio, a da nisam imao pojma o tome. Nekako smo Goran i ja prije bili više koncentrirani na umjetnički dio, a sada smo morali paziti na sve aspekte organizacije. Goran je to u počecima festivala sam sve radio, pa je njegovo iskustvo od ogromne koristi, a i tu je uvijek za držati leđa nama mladima jer uvijek ponavljam da je BOK festival ipak njegov – kazao je Ožegović o iskustvima s nedavno završenog festivala i nastavio.

Najveći BOK fest ikada

-Moram pohvaliti sve suradnike i zahvaliti se svima koji su na bilo koji način pomogli, ali i istaknuti da je pogotovo jako lijepo što se od ove godine u organizaciju uključio Ognjen Milovanović pa se nadam da ću moći dio tereta u budućnosti prebaciti na njega – kaže Ožegović kojeg smo upitali i kako je općenito zadovoljan s ovogodišnjim BOK-om i postoje li već ideje za veliku dvadesetu godišnjicu BOK festivala.

-Općenito govoreći sam zadovoljan. Mislim da smo napravili dobru selekciju predstava. Ima stvari koje treba poboljšati, ali drago mi je vidjeti nakon par godina epidemije da se publika vraća u dvorane. A meni je poseban gušt gledati neke predstave u Bjelovaru. Možda sam tu subjektivan, ali mislim da je kazalište kolektivni čin suigre između publike i glumaca i zaista mi neke predstave budu bolje kad ih pogledam u domaćem ambijentu nego u drugim gradovima – priča nam Ožegović i nastavlja.

-Što se tiče dvadesete godišnjice, ima ideja. Uvijek ima ideja. Nadam se da će epidemiološka situacija to dozvoliti, ali mislim da ćemo za 20 godina napraviti najveći BOK fest ikada. Neću otkrivati još koje bi predstave mogle doći, ali vjerujem da će i u popratnom programu biti nekih specijaliteta kao što je Bok fest pub kviz, rušenje Guinnessovog rekorda i jedna glumačko kuharska inovacija. Ima ideja, no isto ih treba ostaviti da se malo ‘pacaju’. Pogotovo sam otvoren da tko god ako ima super ideju-slobodno ju javi. Nedavno me nazvala jedna poznanica i dala mi super ideju upravo za obilježavanje 20 godina BOK-a i to je divno jer pokazuje da ljudi dišu s festivalom – kaže Ožegović kojeg smo upitali što trenutno radi i kako mu ide u karijeri.

Veliki filmofil

-Karijera je sada super. Baš mi izlazi za par dana film “Divljaci”, upravo snimam jedan short film, režiram jedan drugi kratki film, dobio sam neku reklamu i radim na predstavi za jesen. To je predstava o obitelji Kostelić pa se nadam da ću uspjeti to izrealizirati. Uskoro idem na more gdje ću ove godine biti dulje nego inače pa ću se pripremati za jesen, ali i čitati i gledati filmove. Kako je bilo puno posla oko organizacije BOK festa nisam uspio pogledati film dva i pol tjedna što je meni puno – kaže Ožegović, inače jedan od većih filmofila na ovim prostorima, stoga smo ga za kraj upitali kada bi imao priliku s kojim europskim režiserom bi najviše volio raditi.

-Uf puno ih je, ali neki od onih kojima se najviše divim su Von Trier, Vinterberg, Kusturica, Amenabar, Mike Leigh, Lathimos, Audiard, Mungiu, Zvjagincev…uh previše ih je, ali kad bi morao birati jednog – Lars von Trier je za mene vjerojatno jedan od najhrabrijih scenarista ikada – zaključio je Ožegović.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!