[FOTO] Čestitamo! Prvostupnicima Veleučilišta u Bjelovaru uručene zaslužene diplome

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je u Domu kulture održana X. svečana promocija stručnih prvostupnika i prvostupnica Veleučilišta u Bjelovaru.

Diplomu je zasluženo dobilo 139 prvostupnika i prvostupnica od čega je osam iz studija mehatronike, 13 računalstva i 118 iz sestrinstva.

Dekanica Veleučilišta u Bjelovaru doc.dr.sc. Zrinka Puharić posebno je čestitala roditeljima koji su podržavali svoju djecu u školovanju kao i svim profesorima koji su ih usmjeravali i učili.

Svim nazočnima posebno se obratio i župan Marko Marušić.

-Živimo u vremenu kada je cjeloživotno učenje nasušna potreba. Nikada nije kasno za stjecanje novih znanja i oni koji žele nešto naučiti nikada nisu besposleni. Naša županija nažalost još uvijek nema dovoljno visokoobrazovanih ljudi i naša obveza je da se to promjeni. Čestitam vama i vašim obiteljima te vam želim puno uspjeha u životu i radu – poručio je župan Marušić.

Gradonačelnik Dario Hrebak u svome govoru posebno je istaknuo važnost roditelja koji su usmjeravali svoju djecu da završe visokoobrazovanje.

-Veleučilište je jako važno za naš grad i ja ga u svakoj prilici spominjem i to uvijek samo pozitivno jer vodstvo Veleučilišta to i zaslužuje. Ne samo to, ja Veleučilište ističem kao glavni, strateški brend grada Bjelovara. Zato što bez znanja ne možete stvarati pametan grad kakav mi želimo. Imamo 800 studenata u gradu, financiramo Veleučilište sa samo 20 posto njihovog proračuna, sve ostalo sami zarade na tržištu, a to nije jednostavno, a znamo kako funkcioniraju državna sveučilišta. Volio bi da svi koji su danas dobili diplome ostanu u Bjelovaru, da rade i stvaraju ovdje i još više dižu naš grad – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!