[FOTO] Etno park u Trojstvu je u lošem stanju. Direktorica Kelek predlaže da upravljanje preuzme netko drugi…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Posjetili smo Etno park u Velikom Trojstvu koji ima veliki potencijal, ali zdanje je u poprilično lošem stanju što možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

O navedenom problemu razgovarali smo s direktoricom Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Anom Kelek. Naime, Etno park u Velikom Trojstvu je u djelokrugu navedene Turističke zajednice.

-Uz sve, teško mi iz TZ Bilogora-Bjelovar možemo još ulagati u Etno park u Velikom Trojstvu. Općina Trojstvo brine o košnji i tome, ali to je sve. Predložila sam na jednom sastanku da Gradski muzej preuzme brigu o Etno parku u Trojstvu i da tamo onda kustosi vide što je važno i povijesno te da i tamo mogu održavati neke izložbe. U mnogim gradovima je tako, na primjer Gradski muzej u Koprivnici je pod svoj djelokrug uzelo Hlebine, gdje su napravili fantastičnu Galeriju naivne umjetnosti. A Hlebine su inače općina, kao i Veliko Trojstvo – rekla nam je direktorica Kelek koja nam nije otkrila kako je njezin prijedlog prošao na sastanku, ali budući da se ništa nije promijenilo, nije teško zaključiti.

Hoće li itko ozbiljnije preuzeti brigu u Etno parku u Velikom Trojstvu ostaje da vidimo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!