Policija otkrila kako je poginuo mladi Matija Ćuk kojeg oplakuje čitav garešnički kraj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policija se oglasila o prometnoj nesreći koja se jučer dogodila u Zdenčacu kod Garešnice. U subotu, 21. svibnja oko 16.50 sati, 29-godišnjak je upravljao motociklom Yamaha bjelovarskih registracijskih oznaka nenaseljenim dijelom između mjesta Zdenčac i Palešnik u smjeru jug – sjever te je koristio zaštitnu kacigu, javlja policija.

Nakon 780 metara od završetka naseljenog djela mjesta Zdenčac, pretjecao je traktor, za koji je bio priključen radni stroj prskalica, a s kojim je upravljao 38-godišnjak. Budući da se 29-godišnji motociklist nije uvjerio da pretjecanje može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, motociklom je udario u prednji dio osobnog automobila Škoda zagrebačkih registracijskih oznaka, a s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak. Nakon sudara, 29-godišnji motociklist je pao te je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo. 49-godišnjak i dvoje njegovih 53-godišnjih putnika su vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći, gdje je utvrđeno da su 53-godišnjaci lakše ozlijeđeni, dok je 49-godišnjak zadržan na daljnjem liječenju, a ozljede će mu biti naknadno okvalificirane.

49-godišnjak je alkotestiran, reakcija na alkohol je izostala. Očevidom prometne nesreće rukovodila je dežurna zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika te je naložila obdukciju tijela poginule osobe. Na vozilima je nastala materijalna šteta.

Od 17.00 do 21.25 sati državna cesta DC-45, dionica Garešnica – Hercegovac bila je zatvorena za sav promet, a promet se odvijao obilaznim pravcima Garešnica – Ilovksi Klokočevac – Hercegovac.

U vezi prometne nesreće, slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

29-godišnji Matija Ćuk s područja općine Hercegovac je treća preminula osoba ove godine na prometnicima Bjelovarsko – bilogorske županije. Njegova smrt šokirala je čitav garešnički kraj. Mladića su svi poznavali. Radio je na obiteljskoj plantaži jabuka, bio član lokalnog kulturno-umjetničkog društva, a motore je vozio od rane mladosti. Poginuo je dok se navodno vraćao iz Kutine, sa sahrane prijatelju koji je također poginuo na motoru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!