Bjelovarski stadion pri završetku. Projekt poskupio za još koji milijunčić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Izgradnja novog gradskog nogometnog stadiona je u završnoj fazi, a idućeg tjedna se očekuje postavljanje travnjaka.

-Prvo čestitam NK Bjelovaru na ulasku u Drugu ligu, po novom sustavu to bi značilo treći stupanj natjecanja. Pričalo se zašto se grade novi stadioni za seoske lige, ali to neće biti tako. I Mladost i Bjelovar će igrati viši rang natjecanja. Radovi idu dinamikom koju smo zacrtali, možda se nešto malo odužilo, ali nema smisla siliti ionako je sezona završena. Trava dolazi idući tjedan, uskoro dolaze stolice, postavljanje keramike je počelo. Stadion se teoretski može otvoriti u lipnju, ali nema potrebe, tamo negdje iza 15.8. će biti prva utakmica – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodao.

-Nema nekih većih probijanja financija. Milijun do milijun i pol će biti skuplje, ali to zbog bolje trave za koju smo se odlučili, boljih svlačionica, a jedan dio i zbog poskupljenja materijala. No, to je tu negdje kako smo planirali. Izvođač je plaćen i financijska konstrukcija je osigurana – istaknuo je Hrebak te nastavio.

-Stadion ima sve potrebno za Drugu ligu, postoje uvjeti da se stadion proširi, ako se nekada uđe Prvu ligu. Iz HNS-a su prezadovoljni stadionom. Drenaža je vrhunska i ovakav stadion ne postoji u krugu od 100 kilometara, ako se makne grad Zagreba – kazao je gradonačelnik Hrebak.

Nakon 17 godina

Inače, NK Bjelovar je osigurao nastup u Drugoj ligi (treći rang natjecanja), a valja istaknuti da će prve godine HNS sufinancirati gostovanja svih klubova što će svakako pomoći budžetu NK Bjelovara.

-Hvala Gradu Bjelovaru na velikoj potpori. Nakon 17 godina vraćamo se u Drugu ligu. Nadam se da će Ždralovi proći kvalifikacije i ući u još viši rang, a našim dečkima i treneru čestitam na uspjehu. Što se tiče protivnika za otvaranje stadiona, najizgledniji za sada protivnik je mlada reprezentacija Hrvatske (U-20) koju vodi Ogi Vukojević. To još nije potvrđeno sto posto, ali za sada je to najizglednije. Vukojević je možda naš i najuspješniji nogometaš u povijesti grada koji je klubu ove godine puno pomogao, posebno sada pred kraj sezone. Pomogao nam je financijski svojim novcem, pronašao je i sponzore i mu smo mu zahvalni – kazao je predsjednik NK Bjelovar Marko Ćurić.

Voditeljica radova na stadionu Karolina Vukelić istaknula je da se radovi odvijaju prema terenskom planu.

-Što se tiče zgrade pri samom završetku radova smo, trenutno postavljamo keramiku. A što se tiče faze 2 nogometnog terena, rok je 5. kolovoz. Trenutno završavamo s radovima na navodnjavanju – kazala je Vukelić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!