Brojimo sitno do otvaranja kupališne sezone na bazenima – znate li kad sve kreće?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR/VELIKI GRĐEVAC/ŠANDROVAC – Dolaskom lijepog, toplog i sunčanog vremena polako se javlja pitanje kad će krenuti sezona osvježenja, odnosno kad će se otvoriti bazeni? Predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba, Marko Mihalinec otkrio nam je jesu li pripreme za novu sezonu na bjelovarskom bazenu počele.

– Da, Grad Bjelovar je izabrao izvođače radova što se tiče redovnih popravaka nakon zimske pauze. Vjerujem da će biti dovoljno vremena da se sve to priredi i da krenemo u sezonu – navodi. Pojasnio je na čemu se radi.

– Par četvornih metara pločica, dno bazena smo sačuvali s metodom antifriza i vode kako led ne bi previše uništio. Ma ništa, sitni popravci, bojanje, uređenje okoliša, sunčališta i tribina da našim posjetiteljima bude ugodno u ljetnoj sezoni – naglašava. Bjelovarski bazen obično se otvara sredinom lipnja, a tako će biti i ove godine.

– Nećemo još o određenom datumu, ali sredina lipnja će biti. Mi se generalno uvijek vežemo za kraj školske godine koja ove godine završava nešto kasnije, 21. lipnja, ali vjerujem da ćemo otvoriti sredinom lipnja – govori Mihalinec. Dobra je vijest za posjetitelje da će cijene ulaznica ostati kakve su bile i prošle godine.

– Cijene ulaznica će ostati iste kao i prošle godine. Naravno da će režije porasti, ali spremni smo na to. Prošle godine smo podigli cijene ulaznica na 15 kuna za djecu i 20 kuna za odrasle – podsjeća. A kao i dosad, održavat će se škole plivanja i rekreacija.

– Bjelovarski plivački klub kao upravitelj bazena će i ove godine voditi brigu o tome, nadamo se dugom i sunčanom ljetu kako bismo stigli obaviti sve svoje aktivnosti – ističe. Premda posjećenost bazena nije bila loša ni prošle godine, u ovoj sezoni očekuje se povećanje broja posjetitelja, navodi Mihalinec.

Osim u Bjelovaru, za novu sezonu bazena pripremaju se i u općini Veliki Grđevac. Više o tome rekao nam je načelnik Tomislav Pavlečić.

– Ovo je sedma sezona otvaranja bazena u Velikom Grđevcu, pripreme su u tijeku. Uređujemo okoliš, pripremamo bazensku tehniku za rad. Imamo još malo vremena, ali bit ćemo spremni za otvaranje 10. lipnja – otkriva te dodaje kako ih u tome može omesti samo loši vremenski uvjeti. Nažalost, oni će cijene ulaznica morati korigirati.

Poskupljenje ulaznica

– Nažalost, nećemo moći ostati na istim cijenama ulaznica. One su dosad bile 18 kuna cjelodnevne za odrasle, a kako nam je poskupila kemija za održavanje bazena pa će Upravno vijeće donijeti odluku o cijeni ulaznica. Pretpostavljam da bi cjelodnevna karta za odrasle mogla biti oko 25 kuna, za djecu nešto manje. Nije to još definirano, ali takav je prijedlog – navodi Pavlečić. Naime, kemija koja se koristi za dezinfekciju vode poskupjela je za oko 40 posto. Svjestan je načelnik da ta odluka neće naići na odobravanje, no situacija na tržištu ih je na to primorala. Već je prošle godine poslovanje bilo na granici isplativosti, no nakon povećanja cijena bazen bi zasigurno poslovao u minusu. No, dobra je vijest da će se i ove godine održavati popularna škola plivanja.

– Škola plivanja će svakako biti uvrštena u program, kao i škola tenisa. Sve su to neki programi koji su bili i ostat će, a imat ćemo i nekih noviteta – dodaje. I prošle je godine posjećenost bila dobra, a načelnik vjeruje da će tako biti i u ovoj sezoni.

– Prošle godine bez obzira na mjere naš bazen je radio gotovo jednako kao i dosad. Nismo imali problem jer imamo dovoljno prostora da bi se mogli svi ti ljudi smjestiti na bazen. Nitko nije s naših bazena otišao zaražen, nitko to nije barem izjavio. Čistoća vode, ta sredstva koja se koriste za dezinfekciju, to je sigurno doprinijelo svemu tome. Ja sam zadovoljan prošlom sezonom, a nadam se da ću biti zadovoljan i s ovom, samo neka nas vrijeme posluži – zaključuje.

Za novu sezonu kupanja pripremaju se i u općini Šandrovac, ističe načelnik Dario Halauš.

– Posla je puno, krećemo s uređenjem okoliša, ima uvijek bojanja, popravljanja i slično. Moramo dati vodu na analizu, a krećemo i s ispuštanjem i pranjem. Plan je da do 11. lipnja bazen bude otvoren – napominje. I u Šandrovcu će se održavati popularna škola plivanja, no načelnik dodaje kako se još ne zna točan datum jer puno toga na bazenu ovisi o vremenskim prilikama. O cijenama ulaznica kaže:

– Cijene ulaznica uglavnom ostaju iste, 18 kuna za odrasle, a deset kuna za djecu. Mi smo poslije 17 sati imali korekciju cijene kad je ona bila u pola cijene. Ove godine nam je ideja ostaviti napuhanac s bazenom za najmlađe tako da možda u tom dijelu dođe do korekcije. Recimo da će razdoblje od otvaranja bazena do kraja lipnja biti pilot projekt da vidimo što i kako. U tom dijelu će možda korekcija cijene ulaznica za djecu biti nešto veća pa da mogu cijelo vrijeme koristiti taj napuhanac – pojašnjava. Premda im restriktivne mjere uvedene zbog pandemije ni prošle godine nisu stvarale probleme, očekuje da će broj posjetitelja ove godine porasti. Ne bi to bilo ništa neobično s obzirom na jednu novost na šandrovačkim bazenima.

– Roštilji su sazidani, postavljeni i spremni. Uređen je park, stol i klupe napravljene od hrastovih panjeva kod svakog ložišta. Ima pet lokacija na kojima se može ložiti, drva za roštilj su spremna, sve je spremno pa tko dođe na bazen mora ponijeti samo meso za roštilj – naglašava Halauš te dodaje kako je u planu i asfaltiranje igrališta u sklopu bazena koje ima asfalt, ali je u jako lošem stanju. Nada se kako će i to biti spremno za otvorenje sezone.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!