Može li u Bjelovarsko-bilogorsku županiju otići pola iznosa iz NPOO-a namijenjenog toplicama?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je posjetila Daruvarske toplice koje su se, poput Termi Bjelovar, prijavile za Nacionalni plan oporavka i otpornosti.

Podsjetimo, iz NPOO-a je osigurano 465 milijun kuna isključivo za toplice, a maksimalno koliko jedan projekt može dobiti je 120 milijuna.

-Prvo sam sa gradonačelnikom, županom i ravnateljem posjetila sportsko igralište ‘Sokol’ koje je ministarstvo sufinanciralo s pola milijun kuna. Posjetili smo i specijalnu bolnicu u Daruvaru, vrlo vrijedan projekt koji se priprema. Ovdje svi znaju koliko su važne Daruvarske toplice i lječilišni segment, ali i javna turistička infrastruktura. Inače, svi će se prijavljivati na projekte, evaluacije postoje, informacije su javne i dostupne, ukoliko Toplice zadovoljavaju uvjete imat će pozitivnu evaluaciju, ukoliko ne imat će negativnu – kazala je ministrica – Brnjac.

Projekt od 100 milijuna kuna

Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković pojasnio je na što se točno Daruvarske toplice prijavljuju i koliko očekuju.

-Dakle, Daruvarske toplice za NPOO pripremaju jedan veliki projekt za kojeg prve projekcije izračuna pokazuju da vrijedi oko 100 milijuna kuna. Radi se o tri projekta ujedinjena u jedan. Radi se dakle o kompletnoj rekonstrukciji trećeg i četvrtog kata smještajnih jedinica, zatim kompletna rekonstrukcija vanjskih bazena i treće, kupili smo od Grada jednu parcelu gdje proširujemo parking i želimo napraviti sportsku dvoranu koja će biti za pripreme sportaša za sve dvoranske sportove – kazao je ravnatelj Vuković i nastavio.

-Projektne dokumentacije nam pripremaju vanjske kuće, a imat ćemo na raspolaganju i konzultante i Razvojnu agenciju BBŽ-a. Moramo i hoćemo stići sve do natječaja – zaključio je Vuković.

Župan Marko Marušić istaknuo je zadovoljstvo dolaskom ministrice u Daruvar.

-Drago mi je da smo ministrici Brnjac pokazali sportsko igralište Sokol, ali posebno i Daruvarske toplice. Prezentirali smo ministrici što planiramo raditi kako bi podignuli standard samih usluga smještajnih kapaciteta, ali sve ostalo. Daruvarske toplice se planiraju javiti na natječaj, nadamo se dobro rezultatu. Bitno je zdravstveni turizam podići na višu razinu, mogućnosti imamo i BBŽ podržava ove projekte – kazao je župan Marušić.

Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček zahvalio se ministrici na značajnim sredstvima za igralište ‘Sokol’ te je istaknuo da se nada kako će NPOO prepoznati projekte Daruvarskih toplica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!