Sve što nismo mogli i smjeli u starom HSS-u možemo sada, Radićevci, dođite i priključite nam se

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je u središnjem bjelovarskom parku predstavljena platforma Demokratskog HSS-a. Cilj platforme je okupiti sve koji svojim djelovanjem žele doprinijeti boljitku Republike Hrvatske temeljen na nauku braće Radić i njihovom političkom nasljeđu.

Jedan od temeljnih ciljeva je, kažu, demokratizacija političkih stranaka kao preduvjet demokratskog razvitka društva te suprotstavljanje svim oblicima autokratskog i ekstremističkog ponašanja i djelovanja.

-Demokratski HSS smatra da bi se Hrvatska mogla mijenjati moraju se ispuniti tri stvari. Prva je demokratizacija političkih stranaka i samoga društva, drugo je pravednost unutar tog društva i treće je mogućnost ljudi u Hrvatskoj da javne usluge i javni sektor pridonosi boljitku građana. Krenuli smo s prvom točkom, a to je demokratizacija političkih stranaka i društva – kazao je predsjednik Demokratskog HSS-a Mateo Ivanac.

Nauk braće Radić

-Prije dvije godine unutar jedne političke stranke mi nismo mogli ostvariti svoje političke ciljeve na demokratski i legalan način i tako se osnovao Demokratski HSS koji želi pokazati da je jedina moguća promjena u društvu kroz demokratizaciju političkih stranaka i legalnost njihovog rada. Zato danas predstavljamo platformu Demokratski HSS koja želi privući i okupiti sve pojedince, nezavisne kandidate i sve političke stranke koje žele raditi na demokratizaciji društva, ali ujedno žele se na neki način poistovjetiti s naukom braće Radić – kazao je Ivanac.

-Svi pojedinci i sve stranke se putem naše izjave o pridruživanju mogu okupiti oko platforme, ne moraju ulaziti u članstvo Demokratskog HSS-a, ali kroz platformu Demokratskog HSS-a mogu izraziti potrebu i želju za demokratizaciju političkih stranaka i u konačnici društva – istaknuo je Ivanac.

Predsjednik Mateo Ivanac istaknuo je i da će tijekom sljedećih dva tjedna objaviti koje političke stranke će im se priključiti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!