Svoj dan je proslavila općina bogate povijesti i odlične šljivovice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Svoj dan je proslavila Općina Sirač, općina 780 godina duge i bogate povijesti, dobrih ljudi i odlične šljivovice.

Ponosni su u Siraču na svoje šljive i rakije

Diče se u Siraču svojom poviješću, ali i rade na tome da i sadašnjost bude plodonosna.

-Uredili smo nekoliko društvenih domova, rekonstruirali većinu ulica, uredili Park branitelja, izgradili i uredili većinu mrtvačnica na cijelom području općine, redovito obnavljali plinsku i vodovodnu mrežu, ulagali u sportske i vjerske objekte – naveo je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Igor Supan.

Načelnik Sirača Igor Supan

Općina pomaže udrugama, daje naknade za novorođenčad, financira logopeda, daje potpore za rješavanje stambenog pitanja mladim obiteljima, a za one starije provodi program Zaželi. U svom radu mogu računati i na podršku Županije.

-Mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija ćemo svakako biti potpora u realizaciji projekata jer je naš osnovni cilj omogućiti što bolji i kvalitetniji život mještanima općine Sirač – naglasio je župan Marko Marušić, sišao s podija i potom se vratio za govornicu i obećao da će Županija izasfaltirati Tomislavovu ulicu.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić

Općina je svima zaslužnima zahvalila dodjelom javnih priznanja. Neočekivano i za njega kao predsjednika povjerenstva koje o njima odlučuje, priznanje je dobio bivši sirački načelnik i sadašnji predsjednik Općinskog vijeća Branimir Miler koji se prisjetio kako je to bilo voditi Sirač.

-Meni kao načelniku je bilo izuzetno lako rukovoditi općinom, kada je počela akcija to je toliko bilo lako raditi da kada se sjetim dođe mi da zaplačem – nije mogao sakriti emocije Miler kojem je govoreći to glas napukao.

Priznanje je dobio i Branimir Miler

PODIJELI S PRIJATELJIMA!