Hrebak raširenih ruku podupire novi početak obitelji Pevec

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prije točno 32 godine Zdravko Pevec otvorio je svoju prvu trgovinu u garaži svoje kuće u Istarskoj ulicu u Bjelovaru nakon čega je ta tvrtka ubrzo postala najveći hrvatski trgovački lanac u Hrvatskoj. Nakon propasti tvrtke prije 15-ak godina i svih kalvarija koje je prošla obitelj Pevec danas je na istom mjestu kao 1990. godine ponovno otvorena trgovina Pevec.

-Iako smo Vrbovec ranije otvorili, ovo je pravi novi početak trgovine Pevec nakon pune 32 godine. Upravo u petom mjesecu 1990. godine ovdje smo počeli, ulaz u garažu nije bio ni izbetoniran. Tada nisam ni sanjao da bi mogao otvoriti dvije ili tri trgovine, a kamo li stvoriti vodeći trgovački lanac u Hrvatskoj – kazao ja Zdravko Pevec i nastavio.

-Dogodilo se to što se dogodilo. Oduzeli su mi firmu, današnji vlasnici da nije bilo mene ne bi imali tu firmu. Stečajni postupak je išao u neprimjerenom i bahatom odnosu prema dioničarima i prisvojili su upravljačku strukturu 100 posto. To još nije završeno, to je na Vrhovnom sudu, stoji šest godina i sudstvo ne zna što da učini jer oduzeti nekome firmu, a da se ne napravi financijsko izvješće je neprimjereno – rekao je, između ostalog, Zdravko Pevec koji je dodao da ima još planova, da mu se javljaju investitori i da će firma opet rasti.

Gradonačelnik Dario Hrebak došao je pružiti podršku obitelji Pevec u otvaranju nove trgovine.

-Poznata bjelovarska tvrtka Pevec vinula se u visine pa pala dolje. Cijenim, poštujem i uvažavam da je Zdravko Pevec ponovno odlučio krenuti u biznis. Ja to gledam kroz prizmu poduzetničke ideje i bavljenja poduzetništvom. Došao sam dati podršku, grad Bjelovar je prijatelj djece, ali i prijatelj svim poduzetnicima. Pevecima želim puno sreće i uspjeha, vjerujem da će iz garaže opet osvajati hrvatsko tržište i vrata Gradske uprave su im otvorena – kazao je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!