Sigurna kuća premještena na novu lokaciju. Nije se štedjelo na uređenju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon dvije godine kraju se privodi milijun i pol kuna vrijedan europski projekt “Sigurna kuća – podizanje kvalitete psihosocijalne podrške i boravka” koji provodi Grad Bjelovar u partnerstvu s udrugama Iris Bjelovar, Hera Križevci, Delfin Pakrac i S.O.S Virovitica. Projektom čiji je cilj unaprjeđenje socijalnih usluga za žrtve obiteljskog nasilja i podizanje svijesti javnosti je i preseljena i uređena bjelovarska sigurna kuća.

Uređena je kupaonica nove lokacije sigurne kuće

-Stari objekt više nije bio dovoljno dobar. Zamijenili smo ga, otišli na novu lokaciju. Grad je naslijedio kuću u koju smo uložili gotovo pola milijuna kuna što iz projekta, a što iz budžeta Grada Bjelovara – rekao je na završnoj konferenciji projekta gradonačelnik Dario Hrebak.

Osim boljih prostornih uvjeta, brojnim edukacijama je poboljšana kvaliteta psihosocijalne podrške i olakšan rad osobama koje rade sa žrtvama obiteljskog nasilja. Kako se udruge koje rade sa žrtvama nasilja ne mogu pohvaliti izdašnim financiranjem bez projekata bi takve radionice i usluge teško mogle same isfinancirati.

-Rad udruge se financira isključivo iz glavarine koju dobivamo od resornog ministarstva i uz pomoć Grada koji nam pomaže platiti režijske troškove i tu zapravo nema preostalog novca kojim bi se mogle financirati druge aktivnosti – napominje predsjednica bjelovarske udruge Iris Jasna Barić.

Predsjednica udruge Iris Jasna Barić

U sklopu projekta je otvorena i besplatna S.O.S. telefonska linija na kojoj je za rad osim znanja potrebna i empatija, razumijevanje i spremnost na slušanje, kaže jedna od volonterki Tea Milinović.

-Osim informacija koje treba dati pozivatelju/ci jako je bitno znati kako pružiti podršku i važno je imati pristup koji je neosuđujući – kaže Milinović.

Volonterka na S.O.S. liniji Tea Milinović

S.O.S. linija koju se može dobiti na broj 0800 20 00 33 će ostati aktivna i po završetku projekta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!