Sutra u Daruvaru počinje najzabavniji festival vina, a dobra kapljica nije jedino u čemu će uživati posjetitelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – U Daruvaru se uskoro održava Vinodar, kako kažu organizatori, najzabavniji festival vina, koji će ove godine ponuditi degustaciju vina, koncerte, sajam gastro proizvoda i druženje. Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk, Ivana Plažanin Vuković otkriva kad sve kreće.

– Vinodar se ove godine održava od 28. svibnja do 5. lipnja. Krećemo ove subote s likovnom kolonijom i otvorenjem izložbe i s biciklijadom te novinom u sklopu manifestacije vinskim dvorištem uz Tamburaški sastav Zdenac. U nedjelju će biti moto alka u organizaciji Moto kluba Daruvar te koncert klape Metaklapa – navodi. U ponedjeljak se planira sve popularniji vid spoja dobre kapljice i rekreacije.

– Wine & Walk, eno-gastro pješački pohod od vinara do vinara te večer vinara, a tijekom ostatka tjedna će se održati stručna predavanja za vinogradare i vinare – napominje. Od četvrtka kreću koncerti u večernjim satima.

– U četvrtak će u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Daruvar i zaklade Hrvatska za djecu koncert održati Luka Nižetić, u petak nastupaju Damir Kedžo i Zsa Zsa, u subotu Magazin, a u nedjelju Zlatko Pejaković – nabraja. Posjetitelji će u Daruvaru moći razgledati i sajam tradicionalnih proizvoda.

– Održavat će se sajam tradicionalnih proizvoda na našem središnjem gradskom trgu. U petak je službeno otvorenje Vinodara i kulturno-umjetnički program na glavnom pozornici u Julijevom parku – naglašava. Održat će se i Vino Tour biciklijada.

– Ovogodišnji Vino Tour, odnosno biciklijada, će se održati u subotu. Mjesto okupljanja je Trg kralja Tomislava ispred Turističkog ureda u 10 sati. Ove godine će ići od centra grada, pored Rimske šume, prema Vukoviju, zatim prema Maslenjači, Maloj Maslenjači, Donjoj Vrijesci, Borovoj Kosi, Šupljoj Lipi i Diošu. Kroz tu turu želi se pokazati svim biciklistima netaknuti dio okolice Daruvara, a jedna od stanica za okrijepu bit će na OPG-u Kešić koji proizvode domaće sokove od jabuka i ostalog voća i povrća pa će i oni predstaviti svoju ponudu – otkriva. Biciklisti će posjetiti još nekoliko lokacija.

– Posjetit ćemo i Manastir sv. Ane i dvorac Dioš, a ručak za sve bicikliste će biti organiziran na OPG-u Horvat na Diošu. Naravno, ručak je besplatan za sve sudionike – naglašava. Za kraj poziva sve da u narednim danima posjete Daruvar. Detaljan program Vinodara možete pronaći na www.visitdaruvar.hr.

FOTO: Facebook Turistička zajednica Daruvar – Papuk

PODIJELI S PRIJATELJIMA!