Želja građana je ispunjena, u Gudovcu će se opet održavati dva popularna sajma

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon više godina na prostor Bjelovarskog sajma vraćaju se dvije manifestacije koje su svojedobno okupljale velik broj posjetitelja. Riječ je o stočnom sajmu koji se održavao četvrtkom te popularnom sajmu automobila nedjeljom.

-Stočni sajma mogao bi se održati već u lipnju, posljednjeg četvrtka u mjesecu. Praktički je već sve dogovoreno, imamo otkupno mjesto, a inicijativu su podržali osnivači, Bjelovarsko-bilogorska županija i Grad Bjelovar – kaže v.d. direktor Bjelovarskog sajma Zlatko Salaj.

Direktor vjeruje kako će interes za sajam biti značajan, s obzirom da se na području cijele županije održavaju svega dvije slične sajamske manifestacije. Osim na stočare i kupce iz Bjelovarsko-bilogorske, računa i na one iz susjednih županija gdje nema sličnih sajmova.

-Svjesni smo da to neće biti kao prije nekoliko godina, kad su naša sela bila puna ljudi i stoke, no na ovaj način želimo pomoći onima koji su opstali i koji još uvijek proizvode na selu – kaže Salaj.

Na povratak sajma automobila na Sajmu se pak odlučili na inicijativu građana koji su se posljednjih mjeseci raspitivali za takvu mogućnost. U tijeku su pripreme i dogovori, a konkretan datum sajmovanja trebao bi biti poznat uskoro.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!