Proslavljen Dan Garešnice! Gradonačelnik: ‘Nastavljamo istim žarom jer naši sugrađani to zaslužuju!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Danas je obilježena 25. godišnjica grada Garešnice svečanom sjednicom i to nakon brojnih zabavnih, kulturnih i sportskih događanja koja će se u gradu održavati i u lipnju. Iza nas je još jedna godina godina koja nam je donijela velike izazove, ali i radosti, istaknuo je u prigodnom govoru gradonačelnik Josip Bilandžija.

– S ponosom se sjećamo svih naših generacija koji su kroz godine doprinosili našem gradu. Prošla godina bila je vrlo uspješna u kojoj je izvršenje proračuna dosegnula 63 milijuna kuna, najveći je to realizirani proračun do sada u Garešnici. Realizacija mnogih projekata ostvarena je putem vanjskih izvora, javnih poziva, brojnih Ministarstava. Svi projekti bili su usmjereni ka podizanju kvalitete života svih naših građana. Prošle godine realizirali smo brojne projekte, projekt Zeleni vrtovi Poilovlja, uređenje zgrade starog kina u centru za posjetitelje, početak izgradnje nove knjižnice i čitaonice “Đuro Sudeta”, izgradnja vodovoda u Dišniku i Velikom Pašijanu i drugo. Ono što je sigurno, nastavit ćemo raditi s istim žarom i novim razvojnim projektima. Naša Garešnica i naši sugrađani to zaslužuju – kaže gradonačelnik.

Uz brojne uvažene goste, na svečanoj sjednici bio je i župan BBŽ Marko Marušić.

– Garešnica je danas grad koji se ima čime pohvaliti. Grad u kojem se posljednjih godina ozbiljno i predano radi, grad koji se razvija i ide naprijed. Važno je spomenuti da ste veliki broj svojih projekata ostvarili sredstvima europskih i nacionalnih fondova. Svim građanima želim sretan dan grada – poručio je Marušić.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i gradska priznanja zaslužnim pojedincima – Dejanu Begiću, Matiji Goreku, Zdravku Nemčiću, Zlatku Gazdiću, Ivanu Premužiću i Andreji Kovač. Isto tako, podijeljene su i zahvalnice najboljim učenicima ovdašnjih osnovnih škola Garešnica i Trnovitički Popovac – Barbari Štandar i Benjaminu Bećirspahiću te Leonardi Aparac kao najboljoj učenici Srednje škole „August Šenoa“ u Garešnici.

Podsjetimo da se slavlje u Garešnici nastavlja i narednih dana uz sportske susrete, među kojima i Sportske igre mladih i Međunarodni šahovski turnir „Garešnica open“.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!