Đurđević: Prilazi nam ‘stara SDP-ova garda’, dobrodošli su, no ne na vodećim funkcijama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Krajem lipnja Hrvatska bi trebala dobiti još jednu političku stranku. Socijaldemokrati, udruga sastavljena uglavnom od ‘odmetnutih’ SDP-ovaca, trebala bi se politički legalizirati i krenuti s ozbiljnim pripremama za iduće parlamentarne, a onda i lokalne izbore. Na tome već ozbiljno rade Socijaldemokrati u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, uvjerava nas ovdašnji županijski povjerenik te opcije, Garešničanin Slaven Đurđević.

-Do sada smo imenovali povjerenike u tri županijska grada, Garešnici, Bjelovaru i Grubišnom Polju, a radimo na tome da ih uskoro imamo i u Daruvaru i Čazmi. K tome, formirali smo timove i imenovali povjerenike u nekoliko općina na području Bjelovarsko-bilogorske županije – otkriva Đurđević.

Mahom je riječ o bivšim SDP-ovcima koji su tu stranku krenuli napuštati krajem prošle godine, nezadovoljni politikom aktualnog stranačkog šefa Peđe Grbina. Povjerenicom Socijaldemokrata u Bjelovaru tako je postala bivša SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Antoneta Đokić, u Grubišnom Polju bivša SDP-ova gradska vijećnica Danijela Šoma, u Garešnici je to sam Đurđević, koji je do lani vodio tamošnji SDP i bio stranački kandidat za gradonačelnika.

Kako neslužbeno doznajemo, velik dio čazmanskih SDP-ovaca također priprema prelazak u Socijaldemokrate, dok se Daruvar s okolnim općinama do sada pokazao kao najtvrđi orah. Naime, tamošnji SDP ostao je čvrsto uz Grbina i jednog od njegovih najbližih suradnika, glavnog stranačkog tajnika Vedrana Babića. Iako već godinama živi i radi u Zagrebu, Babić u rodnom Daruvaru ima značajan utjecaj i stranačko tijelo mu vjeruje. U Socijaldemokratima ipak i ondje vide svoju šansu.

-I ondje imamo ljude koji su se pronašli u našem programu. Razgovaramo s njima, vjerujem da i u Daruvaru možemo stvoriti čvrstu bazu – kaže Slaven Đurđević, dodajući kako im ne prilaze samo bivši i nezadovoljni članovi SDP-a, već i dosad stranački neopredijeljeni pojedinci koji Socijaldemokrate vide kao osvježenje na političkoj sceni.

Na dosad održanim skupovima Socijaldemokrata u Bjelovaru mogla su se vidjeti i neka ‘stara’ lica iz SDP-a koja su svojedobno u toj stranci držala neke od ključnih funkcija, poput bivše šefice bjelovarskog SDP-a Vanje Posavac, njezine desne ruke Nenada Nekvapila, bivše kandidatkinje za županicu Sandre Frčo, bivše dožupanice Bojane Hribljan koja je iz SDP-a prebjegla u Demokrate. Đurđević kaže kako su vrata nove stranke otvorena svima, pa i ‘staroj gardi’.

-Mi nismo isključivi, već naprotiv, svi koji se slažu s našom politikom su dobrodošli. Međutim, na vodećim funkcijama vidimo mlade ljude, nova lica koja nose neke nove ideje i novu energiju. Jer, u tome i je poanta, mi ljudima želimo i moramo ponuditi nešto novo, konkretna rješenja za probleme s kojima se svakodnevno svi susrećemo – kaže Đurđević, dodajući kako na tom tragu već rade organizacije diljem zemlje. Ta se mreža, kaže Đurđević, svakodnevno širi.

-Rezultati će se, uvjeren sam, vidjeti već na idućim parlamentarnim izborima, prvenstveno u Zagrebu, a potom i u drugim sredinama – zaključuje Đurđević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!