Dragašević Hrebaku: Koga ti to zajebavaš, svi smo mi idioti, a ti jedini sve znaš!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar pristupio je izradi Studije i Strategije zelene infrastrukture s ciljem unaprjeđenja svih otvorenih prostora, odnosno uspostave multifunkcionalne mreže vrijednih otvorenih prostora i krajobraza, objavio je Željko Dragašević (Domovinski pokret) na svom Facebooku.

Priključili su mu se istomišljenici s primjedbom “oni to naj zaj..avaju, tko će to i koliko platiti”.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak neprekidno komunicira sa sugrađinama na društvenim mrežama pa nije propustio odgovoriti na primjedbe: “Da bi povlačio EU sredstva za zelene projekte moraš imati takvu studiju napravljenu inače se nemaš čemu nadati. Naš grad je već 4 godine među 10% najuspješnijih po povlačenju sredstava iz EU fondova. U zadnje 4 godine smo duplali proračun grada, sa 130 na 260 milijuna kuna. Ne očekujem da svi to moraju znati, ali bili bi glupi da ne nastavimo istim pravcem. Nije lako povlačiti sredstva svake godine, a za to moraš imati sve dobro isplanirano i posloženo. E sad ja vas dvoje pitam tko tu koga zajebava!?

Idemo dalje! Transparentno!”

Obratio se Dragaševiću: “E da Željac, građani ne mogu ne znati što su sve platili jer je svaka kuna vidljiva, sve je javno objavljeno, a imaju i tebe da to za njih radiš.”

Dragašević, inače bivši predsjednik gradskog Odbora za branitelje, nike mu ostao dužan: “Pošto si mlađi, a krenuo si takvim tonom, pitat ću ja tebe koga ti zajebavaš? Stvarno smatraš sve nas idiotima, a jedino ti sve znaš? Duplali proračun grada sa 130 na 260 milijuna. Taj novac samo daje statistiku u proračunu jer je strogo namjenski. Proračun grada u projektima služi isključivo kao transakcijski račun, a stvarni prihodi su više od upola manje nego se prikazuje. Pumpanje proračuna da bi porastao kreditni rejting kako bi se moglo što više zaduživati.

To što tebe pogađa kada netko govori ili napiše nešto, a to nije onako kako bi ti želio rođo ti onda imaš problem. Da na kraju sve plate građani ne Dario Hrebak svojim novcem, ne Željko Dragašević nego svi građani. Novac iz fondova nije dar s neba jer Hrvatska u taj fond uplaćuje i ako je sposobna možda vrati svoj novac preko projekata a možda i ne. Da je Bjelovar među uspješnijima po povlačenju sredstava to je istina i treba nastaviti dok traje jer neće trajati vječno. Transparentno? Građani mogu vidjeti. I trebaju vidjeti jer je to njihov novac a pošto ‘imaju i mene’ da to za njih radim informatička pismenost mi nije strana tako da neće biti problem.”

Foto Štefan Brajković


PODIJELI S PRIJATELJIMA!