Grad: ‘Zbog nesavjesnih građana plato oko paviljona djelomično oštećen’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Od obnove srca Bjelovara – paviljona, prošlo je gotovo sedam godina. Ta vizualno najveća vrijednost grada krasi središnji park na Trgu Eugena Kvaternika, a sam paviljon jedinstven je u svijetu jer je obložen skupocjenim bračkim kamenom. Nešto što je tako izgledom primamljivo mora ostati u dobrom stanju, no određene „rane“ paviljon je ipak zadobio u posljednjih nekoliko godina. U kakvom je doista stanju bjelovarski paviljon, provjerili smo s Gradom Bjelovarom.

– Sam paviljon je u vrlo dobrom stanju, no plato oko paviljona je, što zbog vremenskih uvjeta što zbog nesavjesnih građana, djelomično oštećen. U kontaktu smo s izvođačima radova i nadzorom koji procjenjuju količinu nastalih oštećenja te način na koji će se izvesti sanacija – poručuju.

Od kako se na paviljonu održavaju koncerti u sklopu Terezijane, ali i drugih događanja, mnogi su se pitali oštećuje li tehnička oprema sami paviljon. S obzirom na to da se radi o glazbenom paviljonu, njegova svrha je da se na njemu izvodi glazbeni program, dodaju iz Grada ističući da se tijekom koncerata posebno pazi da oštećenja ne bude.

– U vrijeme Terezijane i svih ostalih manifestacija i priredbi, ističemo da se na to posebno pazi kako ne bi bilo oštećenja. Paviljon je, kao što i sami znate, zaštitni znak našega grada i upravo mu je i glavna svrha da se na njemu izvodi glazbeni program. Binska oprema stoga se uvijek prilagođava prostoru i prije samih koncerata vodi se računa na koji način će se postavljati kako bi sve bilo u redu.  Ponavljamo da je sam paviljon u vrlo dobrom stanju i činimo sve da takav i ostane – zaključuju.

Dobro je znati da je bjelovarski paviljon siguran i zaštićen jer bez njega Bjelovar ne bi bio ono što jest. U miru zato svi zajedno možemo dočekati još jednu Terezijanu te ugostiti izvođače na jednoj od najljepših bina na kojoj će nastupati.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!