U srijedu je praznik županije, na svečanost stižu mnogi uzvanici, ali i najvažniji gost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Da Bjelovarsko-bilogorska županija i njezin župan Marko Marušić imaju poseban tretman kod hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, stiže još jedan dokaz: na svečanosti u povodu Dana županije u srijedu Vlada neće slati izaslanika, već će osobno doći njezin predsjednik!

Župan Marušić izuzetno je zadovoljan odzivom kolega župana iz cijele Hrvatske, sigurno ih dolazi šest i dvoje zamjenika župana, ali sutra bi taj broj mogao još narasti. Novo vodstvo takav odziv tumači kao potvrdu da su njihove nove politike ispravne i prepoznate izvan granica BBŽ.

Nedavno je tu bila i cijela Vlada na sastanku sa županima.

Posebno je važan posjet premijera Plenkovića jer Marušić od prvog dana ne krije da želi surađivati sa svim načelnicima i gradonačelnicima, ali i sa svim ministrima te posebno predsjednikom Vlade. Bez njihove pomoći već bi davno krahirao zdravstveni sustav, a ključni projekti županije, gradova i općina teško bi se mogli realizirati.

Politika uključivosti i otvorenosti očito je prepoznata od najmanje općine do Kabineta premijera.

Nedavno je u posjetu BBŽ, točnije općini Rovišće u povodu njihova dana, boravio hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Posjet je prošao bez incidenta, bez izjava i uvrednjivih poruka vrhu vlade i HDZ-a.

Poštujući odluku vrha stranke o bojkotu Milanovića, iz Bjelovarsko-bilogorske županije očito na Pantovčak nike išao nikakav poziv.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!