Odbijena žalba Hidroregulacije, ipak kreće obnova bjelovarskog korza. I to prije nego što se itko nadao!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbila je žalbu Hidroregulacije na provedeni postupak javne nabave za rekonstrukciju bjelovarskog korza. Kako je vidljivo iz rješenja Komisije, Hidroregulacija je žalbom osporavala ‘zakonitost postupka pregleda i ocjene odabrane ponude’, a riječ je, podsjetimo, o ponudi tvrtke Mato EL-D iz Ivanić Grada.

Kako sada stvari stoje, ivanićgradska firma ipak će obnavljati popularnu bjelovarsku šetnicu, čija rekonstrukcija će stajati više od 9 milijuna kuna.

Posao je trebao biti započet još u travnju, no upravo je spomenuta žalba posao odgodila. Kako doznajemo od bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, s obzirom na novonastale okolnosti, rekonstrukcija će započeti odmah nakon Terezijane.

Podsjetimo, na javni poziv za rekonstrukciju ovoga proljeća stigle su tri ponude – spomenutog Mato EL-D-a, tvrtke Kajba iz Dugog Sela te zajednička ponuda Hidroregulacije i Poduzeća za ceste koji su se žalili na provedeni izbor. Oni će sada, osim što su ostali bez posla, morati platiti i troškove žalbe i visini od 45 tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!